ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια πραγματική ιστορία αγάπης

Βγαλμένη από τη ζωή ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Βιετνάμ.

Ο διάσημος φωτογράφος Νγκουέν Βι Φοκ (Nguyen Vu Phuoc) είναι ο άνθρωπος που έφερε στην επικαιρότητα με τις εικόνες του, την ιστορία του Λι Βαν Σε (Le Van Se) και της Νγκουέν Θι Λόι (Nguyen Thi Loi).

Όπως περιγράφει ο Phuoc, το ζευγάρι ερωτεύτηκε στη δεκαετία ’30 και παντρεύτηκε μετά από 10 χρόνια. Λίγο μετά τον γάμο του, ξέσπασε ο πόλεμος και ο Se κατατάχτηκε στο στρατό, ενώ συνελήφθη από τον εχθρό.

Η σύζυγος του έμεινε στο σπίτι, περιμένοντας κάθε μέρα τον χαμένο σύζυγό της. Το 1954, ο Se επέστρεψε και το ζευγάρι επανενώθηκε ύστερα από τόσα χρόνια χωρισμού. Από τότε, έχτισαν μια ζωή μαζί.

Απέκτησαν πέντε παιδιά και ζούσαν σε ένα μικρό χωριό στα περίχωρα του Hoi An, το Tra Que, διάσημο για την καλλιέργεια λαχανικών.

«Ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι, το οποίο ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες της ζωής με την αγάπη. Φρόντιζε ο ένας τον άλλον και ήταν ευτυχισμένοι», λέει ο Phuoc, ο οποίος συνάντησε το ζευγάρι πριν από περίπου 10 χρόνια.

«Εκείνη την εποχή, ο σύζυγος ήταν ακόμα σε καλή υγεία. Κάθε απόγευμα, έφερνε κουβάδες με νερό για να ποτίσει τα λαχανικά, ενώ η σύζυγος του τον περίμενε. Κάθονταν μαζί, συζητούσαν και γελούσαν»…

Με αυτές τις όμορφες εικόνες που τράβηξε ο Phuoc, το ηλικιωμένο ζευγάρι έγινε γνωστό, και πολλοί πήγαιναν στο χωριό για να μιλήσουν μαζί του και να τραβήξουν τις δικές τους φωτογραφίες.

Μια μέρα, η Loi γλίστρησε και έσπασε το πόδι της. Δεν μπορούσε να κινηθεί και την φρόντιζε ο Se. Δυστυχώς, εξαιτίας των γηρατιών και του πόνου του σπασμένου ποδιού, πέθανε στην ηλικία 88 ετών.

Μετά την απώλεια της συζύγου και συντρόφου του, ο Se έπεσε σε βαθιά θλίψη. Η υγεία του δεν ήταν τόσο καλή και δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Ωστόσο, εξακολουθούσε να φροντίζει κάθε μέρα την εικόνα της και περνούσε ώρες μιλώντας μαζί της…

«Οι τουρίστες και οι φωτογράφοι περιόρισαν τις επισκέψεις τους, λόγω του θανάτου της Loi. Το τέλειο ζευγάρι δεν ήταν πλέον μαζί για τις τέλειες φωτογραφίες τους και σταδιακά απομακρύνθηκαν από αυτόν, αφήνοντάς τον Se με τη θλίψη και τις αναμνήσεις», κατέληξε ο Phuoc…

Βίντεο viet nam photo tour

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια  Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.