ΜΟΥΣΕΙΑ

Το μεγαλύτερο χειροποίητο βιβλίο του κόσμου

Ζυγίζει ενάμιση τόνο και θέλει έξι ανθρώπους, για να γυρίσει η σελίδα!!!

Photo Credit 24.hu / Neményi Márton

Το Σινπέτρι (Szinpetri), είναι ένα γραφικό χωριό με περίπου 300 κατοίκους, στη βόρεια Ουγγαρία, και είναι κυρίως γνωστό για το μεγαλύτερο χειροποίητο βιβλίο του κόσμου, το οποίο χρειάστηκε γερανό, για να μεταφερθεί στο χώρο που εκτίθεται.

Το βιβλίο ολοκληρώθηκε το 2010, από τον Μπέλα Βάργκα (Bela Varga) και τον γιο του Γκαμπόρ (Gábor Varga), δύο δασκάλους στην τέχνη της παραδοσιακής χαρτοποιίας.

Κατασκευάστηκε με τις παλιές τεχνικές βιβλιοδεσίας, προσαρμοσμένες σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι συνήθως, και εκτίθεται στο χαρτοποιείο του Szinpetri, όπου οι δημιουργοί του παρουσιάζουν στους επισκέπτες τις ικανότητές τους στην παραγωγή χαρτιού.

Το βιβλίο έχει μέγεθος 4,18 μέτρα x 3,77 μέτρα, ζυγίζει συνολικά 1.420 χιλιόγραμμα και διαθέτει 346 τυπωμένες σελίδες, με πληροφορίες για την τοπική χλωρίδα και πανίδα.

«Ήταν αδύνατο να γίνει μεγαλύτερο» δήλωσε ο Bela Varga. «Είναι μοναδικό όχι μόνο λόγω του μεγέθους, αλλά λόγω των τεχνικών: έγινε σαν αρχαίος κώδικας, με ξύλινα τραπέζια από τη Σουηδία και με το δέρμα 13 αγελάδων από την Αργεντινή», πρόσθεσε.

Η δημιουργία του βιβλίου Szinpetri ήταν μια τεράστια δουλειά. Οι πέντε μεντεσέδες του κόπηκαν με λέιζερ, το χαρτί εισήχθη από ένα αυστριακό χαρτοπωλείο και η εκτύπωση έγινε σε έναν μεγάλο βιομηχανικό εκτυπωτή, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη δημιουργία διαφημίσεων με διαφημιστικών πινακίδων.

Ένας βιομηχανικός γερανός χρησιμοποιήθηκε, προκειμένου να μεταφέρει το γιγαντιαίο βιβλίο στη θέση του μέσα στο χαρτοποιείο. Για να γυρίσει μια από τις τεράστιες σελίδες απαιτούνται έξι άτομα, ώστε να αποφευχθεί ένα τυχαίο σχίσιμο.

Με τίτλο «Η εύθραυστη φυσική μας κληρονομιά», το βιβλίο του Bela Varga ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο για δύο χρόνια, έως ότου μια εταιρεία στο Αμπού Ντάμπι παρουσίασε ένα τεράστιο βιβλίο ύψους 5 μέτρων.

Ακόμα και έτσι, το βιβλίο του Szinpetri παραμένει το μεγαλύτερο χειροποίητο βιβλίο του κόσμου, το οποίο έγινε με παραδοσιακές τεχνικές.

Βίντεο euronews (in English)

Βίντεο Gábor Dr. Varga

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Κατηγορίες:ΜΟΥΣΕΙΑ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.