ΖΩΗ

Δύο δισεκατομμύρια νέα σπίτια θα χτιστούν τα επόμενα 80 χρόνια

Θεωρείται άμεση ανάγκη εξαιτίας του υπερπληθυσμού.

Σύμφωνα με εκθέσεις διαφόρων οργανισμών, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναπτύσσεται και εκτιμάται ότι μέχρι το έτος 2100, από τα 7,6 δισεκατομμύρια  που ζουν επί του παρόντος στη Γη, θα φτάσουν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα 11,2 δισεκατομμύρια.

Αυτό εκτός από μεγαλύτερη ζήτηση πόρων και τροφίμων, δημιουργεί και την ανάγκη στέγασης των ανθρώπων.

Το μέγεθος των διαμερισμάτων μειώνεται τον τελευταίο μισό αιώνα, ανοίγοντας τον δρόμο για αποτελεσματικές και οικονομικά προσιτές τάσεις, ειδικά στον αστικό τομέα. Αυτό σχετίζεται, επίσης, με μια παγκόσμια τάση μείωσης των ποσοστών γονιμότητας.

Από την άλλη πλευρά, το μέσο προσδόκιμο ζωής αυξάνεται, κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες, καθιστώντας τα παλιά σπίτια λιγότερο διαθέσιμα, ενώ γίνεται μεγαλύτερη η ζήτηση για νέες κατασκευές, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο ταχέως αυξανόμενος πληθυσμός.

Αυτό μπορεί να επισημανθεί άμεσα μέσω της καταγεγραμμένης ανάγκης για κατοικίες ενός ή δύο ατόμων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα χρειαστούμε κατά μέσο όρο περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια νέα σπίτια μέχρι τα τέλη του 21ου αιώνα.

Ένας παράγοντας που συχνά ξεχνιέται, είναι η ανθρώπινη μετανάστευση, λόγω φυσικών καταστροφών, πολέμων κ.λπ. Αυτό μπορεί μόνο να ανατρέψει το υπάρχον πρότυπο και να απαιτήσει νέα και αναπάντεχη ανάγκη κατοικιών.

Νέες στρατηγικές στη στέγαση άρχισαν να εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις ειδικά για ταχύτερες διαδικασίες κατασκευής. Τα προκατασκευασμένα συστήματα και η εξωτερική παραγωγή είναι μια ανερχόμενη αγορά, η οποία αναπτύχθηκε ταχέως τα τελευταία χρόνια, επιταχύνοντας όλη τη διαδικασία.

Ωστόσο, η μέθοδος αυτή δεν είναι εύκολη και αξιόπιστη. Έχει πολλούς περιορισμούς σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής, σε εκπαιδευμένα άτομα και στην εξασφάλιση ανέσεων.

Όσον αφορά το θέμα των υλικών, η αποτελεσματικότητα και η βιωσιμότητα είναι οι κύριοι τίτλοι. Οι πολιτικές και οι στρατηγικές θα πρέπει να συμβάλλουν στη ρύθμιση και τη διαχείριση της χρήσης δομικών υλικών προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα διαθεσιμότητας και τιμολόγησης.

Στην πραγματικότητα, τα νέα κτίρια που κατασκευάζονται πρέπει να είναι σε θέση να εγγυώνται μελλοντική επαναχρησιμοποίηση.

Πηγή: Arch Daily / Εικόνες Pixabay / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.