ΤΟΠΟΙ

Η πόλη που βούλιαξε, μόλις εγκαταλείφθηκε!

Δεν υπάρχει κανένα ίχνος ανθρώπου…

Το Γκανιόν (Gagnon), στο Κεμπέκ του Καναδά, είναι μια πόλη-φάντασμα, η οποία διαφέρει από όλες τις άλλες. Δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια ή οποιαδήποτε ορατή υποδομή, η οποία θα μαρτυρούσε ανθρώπινη παρουσία εκτός από ένα μοναχικό τμήμα του περιφερειακού δρόμου της.

Ωστόσο, λιγότερο από τέσσερις δεκαετίες πριν, το Gagnon ήταν μια ακμάζουσα πόλη εξόρυξης με αεροδρόμιο, εκκλησίες, σχολεία, δημαρχείο, γήπεδο, νοσοκομείο και μεγάλο εμπορικό κέντρο, παρά το γεγονός ότι ήταν απομονωμένη και προσβάσιμη μόνο με αεροπλάνο.

Το Gagnon βρίσκεται περίπου 600 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Κεμπέκ, στην άκρη της λίμνης Μανικουαγκάν (Manicouagan), που είναι ένα από τα σημαντικότερα γεωλογικά ορόσημα στο Κεμπέκ. Ιδρύθηκε το 1960 μετά την ανακάλυψη σιδηρομεταλλεύματος στην περιοχή.

Η πόλη μεγάλωσε γρήγορα σε μέγεθος. Οι υποδομές της δημιουργήθηκαν γρήγορα, για να διευκολύνουν τη ζωή των νέων κατοίκων και στο αποκορύφωμα της, ο πληθυσμός έφτανε τα 4.000 άτομα.

Στη δεκαετία του 1970, η παραγωγή χάλυβα έπεσε σε όλη τη Βόρεια Αμερική, ως αποτέλεσμα της ύφεσης του 1973-75, η επίδραση της οποίας διήρκεσε και στη δεκαετία του ’80.

Το 1977 τα ορυχεία στέρεψαν και οι μεταλλευτικές εργασίες μεταφέρθηκαν στην περιοχή Fire Lake, που βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Gagnon.

Τα μέσα της δεκαετίας του 1980, αποφασίστηκε το κλείσιμο των ορυχείων και η πόλη εκκενώθηκε. Αλλά, πέντε χρόνια αργότερα, η γη άνοιξε και κατάπιε ολόκληρο το Gagnon. Το μόνο που μένει σήμερα, είναι ο κεντρικός δρόμος της πόλης και ο διάδρομος του αεροδρομίου.

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.