ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μακροφωτογραφίες με κινητό τηλέφωνο

Όμορφες εικόνες εντόμων…

Ο Σάσι Κουμάρ (Sasi Kumar) είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Βελόρε (Vellore) της Ινδίας, αλλά και ερασιτέχνης φωτογράφος στον ελεύθερο χρόνο του.

Συχνά λέγεται ότι η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχετε μαζί σας και ο νεαρός Ινδός εντυπωσιάζει με τις όμορφες μακροσκοπικές φωτογραφίες εντόμων, τις οποίες έχει πάρει, χρησιμοποιώντας ένα smartphone.

Το πάθος του είναι να πηγαίνει στα χωράφια γύρω από την πόλη και να φωτογραφίσει τον κρυμμένο κόσμο των εντόμων, επιδιώκοντας να απαθανατίσει και ξεχωριστές στιγμές τους. Όπως ένα μυρμήγκι, το οποίο πίνει μια σταγόνα νερού!

Μερικές φορές οι φίλοι του Kumar του προσφέρουν χείρα βοηθείας, προκειμένου να πάρει την κατάλληλη θέση για το πλάνο που επιθυμεί.

«Προσαρμόζω στο κινητό μου διάφορους τύπους φακών, οι οποίοι μου παρέχουν πολύ μεγάλη μεγέθυνση, προκειμένου για να απαθανατίσω μικροσκοπικά έντομα», εξηγεί ο ίδιος.

«Όταν βρίσκω ένα ενδιαφέρον θέμα, τοποθετώ το φακό στο τηλέφωνό μου και κινούμαι αργά προς το μέρος των εντόμων. Αν πάω γρήγορα προς αυτά, μπορεί να φύγουν και να τα χάσω. Έτσι, χρειάζεται υπομονή».

Όπως περιγράφει, ενδιαφέρεται να φωτογραφίζει και λουλούδια,αλλά του αρέσουν κυρίως τα μυρμήγκια, οι πεταλούδες και οι αλογόμυγες.

«Τα έντομα δεν είναι σαν τους ανθρώπους – δεν θα ξεκουραστούν σε ένα μέρος για αρκετό χρόνο. Έχω χάσει πολλά όμορφα πλάνα λόγω του αέρα, του θορύβου και της έλλειψης σταθερότητας», καταλήγει.

Ο Kumar λέει ότι ο στόχος του είναι να δείξει στους ανθρώπους την ομορφιά αυτών των μικροσκοπικών κόσμων που οι περισσότεροι δεν σταματούν, για να παρατηρήσουν.

Πηγή: Peta Pixel / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.