ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Η πόλη της επόμενης γενιάς

Σχεδιάστηκε στον Καναδά.

Η πόλη που θα μπορεί να φιλοξενεί 150.000 κατοίκους, είναι το όραμα για το άμεσο μέλλον, που θα κάνει πραγματικότητα μέσα σε τέσσερα χρόνια το βραβευμένο αρχιτεκτονικό στούντιο PARTISANS.

Το σχέδιο στηρίζεται στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής κοινωνίας, όπου ο τρόπος ζωής των μικρών πόλεων και των αγροτικών περιοχών ενισχύεται από τα οφέλη και τα χαρακτηριστικά της αστικής ζωής.

Η «κοινότητα της επόμενης γενιάς», η οποία βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά, του Τορόντο, αγκαλιάζει τις γεωργικές της ρίζες με κτίρια πόλεων του 21ου αιώνα.

Με την ονομασία «The Orbit», το γενικό σχέδιο μπορεί να καλύψει πάνω από 12 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα δομημένων περιοχών. Το έργο είναι μια συνεργασία μεταξύ αρχιτεκτόνων, δημοτικών αρχών, κοινοτικών κατασκευαστών και προγραμματιστών.

Στην πρώτη γραμμή του σχεδίου βρίσκονται μεταξύ άλλων η πυκνότητα των κατοικιών, οι μεταφορές, η τέχνη και ο πολιτισμός, η τεχνολογία, η ψηφιακή καινοτομία και η υγειονομική περίθαλψη.

Η πόλη θα διαθέτει ένα γρήγορο και ασφαλές δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο θα «υφαίνεται» στα πεζοδρόμια, στους δρόμους, στα κτίρια και σε άλλα μέρη της κοινότητας, με σκοπό να στηρίξει την καινοτομία από τα μέλη της τοπικής κοινότητας και τους επιχειρηματίες, ενώ θα διέπεται από τις κατάλληλες πολιτικές προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός, βασίζεται σε μια προηγμένη σειρά ομόκεντρων κύκλων, ακολουθώντας τη «σύγχρονη εκδοχή μιας παλιάς ευρωπαϊκής διαμόρφωσης πόλης, η οποία εξαρτάται από το ότι όλοι θα μένουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον».

Το έργο θα επεκταθεί για να φιλοξενήσει 150.000 άτομα, δημιουργώντας ένα δυναμικό κέντρο δραστηριότητας τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους. Ένα από τα κύρια σημεία του γενικού σχεδίου είναι η εξάλειψη της ανάγκης εγκατάλειψης της περιοχής.

Μια πλήρης ποικιλία παροχών θα να είναι διαθέσιμες εντός των ορίων της πόλης, ώστε να μην είναι αναγκαία η μετακίνηση σε άλλες περιοχές.

Και όπως λένε οι αρχιτέκτονες, «το Orbit είναι μια απάντηση σε αυτή την ανάγκη, καθώς οι άνθρωποι έχουν μια πραγματική επιθυμία να ζήσουν σε κοινότητες, οι οποίες παρέχουν πρόσβαση σε μεγάλα οικονομικά κέντρα, προσφέροντας ταυτόχρονα την ηρεμία ενός αγροτικού πλαισίου».

Πηγή: Arch Daily / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.