ΤΟΠΟΙ

Παράξενα μέρη όπου πραγματοποιούνται οι ευχές!

Υπάρχουν διάφορα αγάλματα που παίζουν τον ρόλο τους…

Οι άνθρωποι αναζητούν το καλύτερο και πιστεύουν σε κάποια θαύματα, προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Σε κάθε χώρα υπάρχουν τόποι εκπλήρωσης των επιθυμιών, με περίεργες τελετουργίες και στις περισσότερες περιπτώσεις οι ευχές γίνονται μέσω αγαλμάτων…

«Κεφάλι γκαρκόιλ», Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, στην είσοδο της παλιάς πόλης μέσω μιας αψίδας, υπάρχει ένα περίεργο κεφάλι που προεξέχει από τον πέτρινο τοίχο στα 15 εκατοστά. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην είσοδο του μοναστηριού των Φραγκισκανών και τις σκάλες που οδηγούν στα τείχη της πόλης.

Σύμφωνα με το μύθο, η τύχη στην αγάπη θα συνοδεύει εκείνους, οι οποίοι θα ανέβουν στο κεφάλι και θα κρατήσουν την ισορροπία τους πάνω σε αυτό.

Το κεφάλι αυτό ήταν ένα λούκι για τα νερά της βροχής, που κατασκευαζόταν στα μεσαιωνικά κτίρια, αλλά αργότερα το αποχετευτικό σύστημα άλλαξε και το νερό δεν περνάει πλέον από αυτόν τον σωλήνα.

Αλλά το κεφάλι του τέρατος παρέμεινε και κάποιοι θεωρούν ότι δίνει ελπίδες στους ανθρώπους για θαύματα.

«Φύλακας πίθηκος», Moνς, Βέλγιο

Αυτός ο μικρός μεταλλικός πίθηκος βρίσκεται ακριβώς έξω από την είσοδο του Δημαρχείου του Μονς, αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τον σκοπό του μεταλλικού φρουρού.

Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό ήταν ένα είδος «επαίσχυντου πυλώνα», στο οποίο ήταν αλυσοδεμένοι οι εγκληματίες για δημόσια μομφή, άλλοι πιστεύουν ότι ήταν εκεί, για να φοβίζει τα παιδιά.

Υπάρχει η άποψη ότι ερόκειτο για σημείο μιας ταβέρνας που από καιρό έπαψε να υπάρχει. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: ο φρουρός πίθηκος ευνοεί όσους του χαϊδεύουν το κεφάλι.

Για αυτό το χάδι, ο πίθηκος είναι έτοιμος να φέρει καλή τύχη στη ζωή ενός προσεκτικού περαστικού και ακόμη και να εκπληρώσει την επιθυμία του.

«Χάλκινος αγριόχοιρος», Φλωρεντία, Ιταλία

Αυτό το γλυπτό ενός αγριόχοιρου εμφανίστηκε το 1934 χάρη στον Πιέτρο Τάκα (Pietro Tacca), έναν γλύπτη της εποχής του μπαρόκ. Αρχικά, επρόκειτο να κοσμήσει το συντριβάνι στους διάσημους ιταλικούς κήπους Μπόμπολι (Boboli), αλλά τελικά τοποθετήθηκε στο σιντριβάνι Μερκάτο Νουόβο (Mercato Nuovo) μπροστά από ένα φαρμακείο.

Το άγαλμα είναι εν μέρει κούφιο εσωτερικά, έτσι ώστε οι τουρίστες και οι επισκέπτες να μπορούν να βάλουν ένα νόμισμα για καλή τύχη μέσα σε αυτό. Ο αγριόχοιρος, σύμφωνα με πολλούς επισκέπτες, σίγουρα θα εκπληρώσει την επιθυμία σας, αν του τρίψετε τη μουσούδα.

Το 1998, το αρχικό άγαλμα τοποθετήθηκε στο μουσείο και ένα αντίγραφο εγκαταστάθηκε στη θέση του. Μαζί με το αντίγραφο που βρίσκεται στο Mercato Nuovo, προφανώς, έγιναν αρκετοί άλλοι χάλκινοι αγριόχοιροι, ένας από τους οποίους εγκαταστάθηκε στο Σίδνεϊ και ο άλλος στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας.

«Γκενζελίζελ», Γκέτινγκεν, Γερμανία

Το άγαλμα αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό του Γκέτινγκεν στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας. Κάθε χρόνο διοργανώνεται φεστιβάλ στην τιμή της Gänseliesel, η οποία σκεπάζεται με φρέσκα λουλούδια.

Εκτός από μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου, οι οποίοι κάνουν τις διατριβές τους για το πτυχίο της Φιλοσοφίας, νέοι επιστήμονες πηγαίνουν στο άγαλμα της Gänseliesel, το διακοσμούν με λουλούδια και το φιλούν για καλή τύχη.

Αυτό το τελετουργικό έκανε την Gänseliesel το πιο φιλόδοξο κορίτσι στον κόσμο και δίνει σε όλους τους συμμετέχοντες μια ελπίδα.

«Κουκουβάγια νεράιδα», Ντιζόν, Γαλλία

Αυτή το ξυλόγλυπτο βρίσκεται στη γωνία της παλαιότερης εκκλησίας στη Ντιζόν. Για τους τελευταίους τρεις αιώνες, λέγεται ότι έχει εκπληρώσει τις επιθυμίες εκείνων που χτυπούν το ράμφος της μικρής κουκουβάγιας.

Αλλά, πρέπει να αγγίξετε την κουκουβάγια μόνο με το αριστερό σας χέρι, κάνοντας μια ευχή. Και οι μύθοι λένε ότι εκπληρώνει όλες τις επιθυμίες, χωρίς εξαίρεση, αν αυτές σχεδιάζονται με καθαρές σκέψεις.

Η κουκουβάγια έχει γίνει σύμβολο και ανεπίσημη μασκότ της πόλης. Κανείς δεν ξέρει πώς εμφανίστηκε εκεί, αλλά κάποιοι λένε ότι ήταν έγινε κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός νέου παρεκκλησίου τον 16ο αιώνα.

Μετά από τόσους αιώνες, το πρόσωπο της κουκουβάγιας έχει πάψει να είναι αναγνωρίσιμο και έχει φθαρεί. Ωστόσο, εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να πηγαίνουν στη μασκότ, ελπίζοντας ότι θα εκπληρώσει κάποια επιθυμία τους.

«Σημείο Μηδέν», Παρίσι, Γαλλία

Το σημείο μηδέν, το οποίο θεωρείται το κέντρο της πρωτεύουσας της Γαλλίας, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των τουριστών και των κατοίκων της περιοχής.

Χαρακτηρίζεται από ένα οκτάγωνο ορειχάλκινο πιάτο, το οποίο δεν είναι πολύ εντυπωσιακό, αλλά όποιος το βρει θα πάρει μια ανταμοιβή με την εκπλήρωση μιας επιθυμίας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εκτελέσει ορισμένες τελετουργίες.

Για παράδειγμα, εάν φιλάτε ένα αγαπημένο πάνω σε αυτό, θα είναι εξασφαλισμένη η αμοιβαία αγάπη και η αφοσίωση στη ζωή. Αν χτυπήσετε το ένα πόδι είναι πολύ πιθανό ότι η ζωή σας να «αναβοσβήνει με νέα χρώματα» λόγω της προσωπικής ευτυχίας.

Ο τάφος του Λίνκολν, Σπρίνγκφιλντ, Ιλινόις, ΗΠΑ

Ο τάφος του Αβραάμ Λίνκολν είναι ένας πολύ δημοφιλής τόπος επισκέψεων για όσους θέλουν να αλλάξει η τύχη τους. Ωστόσο, δεν αρκεί απλώς να πάει κάποιος εκεί.

Κανείς δεν ξέρει από πού προέρχεται ο θρύλος, αλλά λέγεται ότι θα έχεις καλή τύχη όταν τρίψεις τη μύτη του αγάλματος του 16ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: Ritebook / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.