ΖΩΗ

Το μυστηριώδες ηλιακό πλοίο φάντασμα

Κανείς δεν ξέρει πώς ταξίδεψε μόνο του 3.200 χιλιόμετρα!

Photo Credit Ballyglass Coast Guard Unit

Πριν από τρία χρόνια, τον Νοέμβριο του 2016, το ξύλινο σκάφος βρέθηκε πάνω στην άμμο, σε μια παραλία κοντά στη χερσόνησο Mullet, στη δυτική Ιρλανδία.

Φαινόταν λίγο σαν ένα τροχόσπιτο, αλλά ήταν εξοπλισμένο με εντυπωσιακές ηλιακές συστοιχίες. Τα παράθυρα ήταν επενδεδυμένα και στις δύο πλευρές, όμως, δεν υπήρχε κανένα σημάδι για το πλήρωμά του.

Ως πλοίο φάντασμα, ήταν κάτι το μοναδικό και θεωρήθηκε ότι ο εντοπισμός της προέλευσής του και του ιδιοκτήτη του θα ήταν εύκολος.

Αλλά παρά τις ανακοινώσεις της ακτοφυλακής στα μέσα ενημέρωσης και στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κανείς δεν εμφανίστηκε να το διεκδικήσει.

Υπήρχε μόνο μία ένδειξη: ένα μήνυμα που γράφτηκε σε έναν τοίχο μέσα στο σκάφος. Αυτό το μήνυμα έλεγε: «Εγώ, ο Rick Small, δωρίζω αυτή τη δομή στην άστεγη νεολαία, για να της δώσω μια καλύτερη ζωή, την οποία η Νέα Γη επέλεξε να μην κάνει!

Photo Credit Ballyglass Coast Guard Unit

Αυτό πιθανώς σήμαινε ότι το πλοίο ήρθε από τον Ατλαντικό Ωκεανό, από τη Νέα Γη του Καναδά. Αλλά πόσο καιρό περιπλανιόταν; Τι αντιπροσωπεύει το περίεργο σχέδιο του; Και ποιος είναι ο Rick Small;

Το μυστήριο συνεχίστηκε για τρία χρόνια μέχρι που τελικά η παράξενη υπόθεση ανοίχθηκε ξανά από έναν ερευνητή δημοσιογράφο, ο οποίος κατάφερε να βρει μια λύση, τουλάχιστον ως προς τον κατασκευαστή.

Εντόπισε τον Rick Small, ο οποίος είναι ένας Καναδός εφευρέτης ηλικίας 62 ετών που σχεδίασε το σκάφος με τη ιδέα να κάνει τον περίπλου της Αρκτικής, ως μέρος μιας προσπάθειας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή.

Το σχέδιό του ήταν να πλεύσει από τη Νέα Γη, στον Αρκτικό Ωκεανό και να επιστρέψει πάλι, με σκοπό να δείξει ότι εξαφανίζονται οι πάγοι της θάλασσας.

Ποτέ, όμως, δεν κατάφερε να ξεκινήσει το ταξίδι, αφού δεν βρήκε τον κατάλληλο κινητήρα. και τελικά αποφάσισε να αφήσει το πλοίο σε μια παραλία.

Αλλά ο τρόπος με τον οποίο το σκάφος κατέληξε να διασχίσει ολόκληρο τον Ατλαντικό Ωκεανό και να φτάσει στην Ιρλανδία, παραμένει ακόμα ένα μυστήριο.

Photo Credit Ballyglass Coast Guard Unit

Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς εξαφανίστηκε από τη Νέα Γη, αφού κανείς δεν το είχε ψάξει. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι ήταν αρκετά ανθεκτικό ώστε να διασχίσει τον Ατλαντικό χωρίς κανέναν επιβάτη και ποιος ξέρει πού αλλού είχε ταξιδέψει.

«Δεν βυθίστηκε;», ρώτησε ο Small τον δημοσιογράφο που τον ενημέρωσε. «Πρέπει να είχα κάνει καλή δουλειά, ε;»…

Πηγή: CNN / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.