ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Το «Μάτριξ» των αγελάδων!

Γιατί τους φορούν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας;

Photo Credit msh.mosreg

Το θέαμα μιας αγελάδας με τελευταίου τύπου γυαλιά VR είναι έξω από κάθε φαντασία. Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάποια φάρσα ή για ένα παιχνίδι, αλλά αποτελεί επιστημονική εφαρμογή σε αγρόκτημα στη Ρωσία.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αγελάδες να αισθάνονται ευτυχισμένες και χωρίς άγχος, ώστε να παράγουν περισσότερο και καλύτερο γάλα!

Οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής έχουν εκτραφεί ειδικά για περισσότερο γάλα και υψηλότερης ποιότητας από τους προγόνους τους ή τα σύγχρονα βοοειδή.

Μια γαλακτοπαραγωγική αγελάδα μπορεί να αρμέγεται μέχρι τέσσερις φορές την ημέρα, αλλά συνήθως το άρμεγμα γίνεται δύο φορές ημερησίως, ως συμβιβασμός μεταξύ της παραγωγής και της καλής διαβίωσης των αγελάδων.

Το συχνότερο άρμεγμα σημαίνει μεγαλύτερη φθορά στις αγελάδες και μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα υγείας. Ο περιορισμός αυτού του κινδύνου σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωή, τόσο για τις αγελάδες όσο και για τους αγρότες.

Photo Credit msh.mosreg

Πριν από πέντε χρόνια, οι ρομποτικοί γαλακτοπαραγωγοί άλλαξαν τη ζωή πολλών γαλακτοπαραγωγών και των κοπαδιών τους, αφήνοντας τις αγελάδες να επιλέξουν τον χρόνο αρμέγματος.

Τώρα η εικονική πραγματικότητα είναι ένα βήμα μπροστά. Οι αγελάδες μπορούν να έχουν τακτική πρόσβαση σε χωράφια όπου μπορούν να βόσκουν και να περπατούν, αλλά για μεγάλο μέρος του χρόνου, ειδικά στη Ρωσία, το περιβάλλον τους είναι κρύο και μουντό, και η παραγωγή γάλακτος μπορεί να επιβραδυνθεί.

Σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν για ψυχρές συνθήκες χειμώνα τα ζώα εκτροφής, κρίθηκε ότι δεν είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα.

Έτσι ,οι επιστήμονες προσαρμόζουν στις αγελάδες γυαλιά VR γεμάτα με 360 μοίρες καλοκαιρινής εικόνας πράσινου λιβαδιού και ηλιοφάνειας!!!

Πηγή: Popular Mechanics / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.