ΝΕΑ

Αντικατάσταση καυσίμων με ηλιακή ενέργεια

Μεγαλεπήβολη επένδυση του Μπιλ Γκέιτς, η οποία ανατρέπει όλα τα δεδομένα.

Ακολουθώντας το παιχνίδι ενός παιδιού, το οποίο βάζει φωτιά με έναν μεγεθυντικό φακό, το «Helioge» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και τη χρήση κατόπτρων θα μπορεί να αναπτύσσει θερμοκρασίες μέχρι 1.500 βαθμούς Κελσίου!

Η συγκεντρωμένη ηλιακή ενέργεια δεν είναι νέα, αλλά όχι για τη δημιουργία τόση υψηλής θερμότητας, η οποία είναι ικανή να χρησιμοποιεί για την παραγωγή τσιμέντου και χάλυβα.

Επίσης, το «Heliogen» σχεδιάζει να διασπάσει το υδρογόνο και να προσφέρει στη συνέχεια, μια πηγή καυσίμου από αυτό.

Η εταιρεία «Heliogen», η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς και άλλους περιβαλλοντικούς επενδυτές υψηλού προφίλ, έχει κατασκευάσει μια ηλιακή εγκατάσταση, όπου μεγάλα πάνελ καθρέφτες αντανακλούν το ηλιακό φως πολλαπλασιάζοντας τη θερμότητα.

Η γενική αρχή είναι ο ίδιος λόγος που ένα μεγεθυντικό φακό μπορεί να ξεκινήσει μια πυρκαγιά. Η συγκέντρωση της ηλιακής ενέργειας είναι δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ το Μαρόκο δημιούργησε το μεγαλύτερο εργοστάσιο, μέχρι σήμερα, το 2016.

Αυτή η νέα εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής έχει συγκεντρώσει ηλιακή θερμότητα πάνω από 1.000 βαθμούς Κελσίου, αρκετά ζεστή ώστε να επιτρέπει σε βιομηχανίες που βασίζονται σε χημικές αντιδράσεις για ακραίες θερμοκρασίες, όπως κεραμικά, τσιμέντο ή ακόμα και χαλυβουργία, να χρησιμοποιούν τον ήλιο.

Τα πάνελ καθρέφτες του «Heliogen» δρουν μαζί ως ένας μοναδικός μεγεθυντικός φακός μέσα σε ένα σύστημα σχεδιασμένο να αντέχει σε θερμοκρασίες μέχρι 1.500 βαθμούς Κελσίου.

Τα περισσότερα γυαλιά λιώνουν σε αυτήν τη θερμοκρασία ή κάτω από αυτήν, αλλά το καθαρό γυαλί από διοξείδιο του πυριτίου δεν λιώνει μέχρι τους 2000 βαθμούς Κελσίου. Οι ηλιακοί καθρέφτες μπορούν επίσης να κατασκευαστούν, υποθετικά με άλλα υλικά εκτός από γυαλί.

Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά, να επισημάνουμε ότι ένας τυπικός πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής παράγει θερμοκρασίες 300 βαθμών Κελσίου…

Το όνομα «Heliogen» είναι ένα παιχνίδι με τον ήλιο και τη γεννήτρια, ενώ για τη λειτουργία του χρησιμοποιείται τεχνητή νοημοσύνη.

Βίντεο Heliogen Inc

Πηγή: Popular Mechanics / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.