ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Το πιο παράξενο κατοικίδιο

Είναι χαριτωμένο, αλλά ζόρικο…

Η Ευγενία είναι μια νεαρή κοπέλα από τη Ρωσία, η οποία έχει για κατοικίδιο της μια ζιμπελίνα. Το μικρό ζώο είναι διάσημο ανά τους αιώνες για τη γούνα του, την οποία φορούσαν βασιλείς και αριστοκράτες σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν είναι συνηθισμένο για κατοικίδιο.

Η Ευγενία αγόρασε την Ουμόρα (Umora), που σημαίνει «κραυγή», από ένα κτήμα εκτροφής των ζώων το 2018. Όπως λέει,  δεν ήταν εύκολα τα πράγματα στην αρχή, καθώς δεν ήταν γατάκι ή κουταβάκι.

Η ζιμπελίνα προσπαθούσε συνεχώς να δαγκώνει και να δραπετεύει. Δεν ήθελε να έρθει σε επαφή με κανέναν και πίστευε ότι ήταν ο μοναδικός κύριος του διαμερίσματος.

Αλλά η Ευγενία δεν παραιτήθηκε και συνέχισε την εκπαίδευση, με θετικά αποτελέσματα. Μάλιστα, το χαριτωμένο ζώο έχει δική του σελίδα Instagram και πολλούς οπαδούς.

Η ζιμπελίνα, παρά το μέτριο μέγεθος της, τρομοκρατεί τον μεγάλο σκύλο της Ευγενίας και επειδή είναι λαίμαργη, συχνά κλέβει οτιδήποτε βρίσκει για φαγητό. Είναι επίσης νευρική όταν ακούει ξαφνικούς ήχους και βλέπει αμήχανες κινήσεις.

Αλλά, σύμφωνα με την Ευγενία, η  Umora έχει κάποια καλά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ  χαριτωμένη, μαθαίνει γρήγορα, και αντιδρά όταν ακούει το όνομα της. Επίσης, καταλαβαίνει τις απαγορεύσεις.

Η ζιμπελίνα είναι σαρκοφάγο θηλαστικό που ζει κυρίως στα δάση της Ρωσίας, από τα Ουράλια Όρη, σε όλη τη Σιβηρία και τη βόρεια Μογγολία.

Ο βιότοπος της βρίσκεται επίσης στα σύνορα με το ανατολικό Καζακστάν, την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας. Το εύρος της στη φύση επεκτάθηκε μέσω της Ευρωπαϊκής Ρωσίας στην Πολωνία και τη Σκανδιναβία.

Τα αρσενικά έχουν μήκος 38-56 εκατοστά, με μια ουρά μήκους 9-12 εκατοστών  και ζυγίζουν από 880-1,800 γραμμάρια. Τα θηλυκά έχουν μήκος  35-51 εκατοστά και ουρά  7,2-11,5 εκατοστά.

Ιστορικά, έχει κυνηγηθεί για την πολύτιμη σκούρα καφέ ή μαύρη γούνα της, η οποία παραμένει πολυτελής μέχρι σήμερα. Αν και το κυνήγι εξακολουθεί να είναι συνηθισμένο στη Ρωσία, οι περισσότερες γούνες στην αγορά είναι πλέον από εμπορικά εκτρεφόμενες ζιμπελίνες.

 

Πηγή: English Russia / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.