ΖΩΗ

Tο «Μεγάλο Πράσινο Τείχος»!

Για να σταματήσει η κλιματική κρίση και η φτώχεια…

Πάνω από 20 χώρες της Αφρικής ξεκίνησαν να κατασκευάζουν το «Μεγάλο Πράσινο Τείχος», το οποίο έχει προγραμματιστεί να εκτείνεται σε 8.000 χιλιόμετρα, καλύπτοντας 250 εκατομμύρια στρέμματα γης.

Η δημιουργία του εγκρίθηκε επισήμως το 2007, και είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της απερήμωσης στην περιοχή του Σαχέλ (Βόρεια Αφρική) και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης παγκοσμίως.

Η πρωτοβουλία του «Μεγάλου Πράσινου Τείχους» έχει ως στόχο την αποκατάσταση του εδάφους, το οποίο υποβαθμίζεται επί του παρόντος στην περιοχή, αλλά και την απομόνωση 250 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα έως το 2030.

Ακόμα, θα παράσχει ορισμένα κοινωνικοοικονομικά πλεονεκτήματα, όπως η δημιουργία 10 εκατομμυρίων πράσινων θέσεων εργασίας και μεγαλύτερων οικονομικών ευκαιριών για τη νεολαία, καθώς και την εξασφάλιση τροφίμων σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Το «Μεγάλο Πράσινο Τείχος» θα δημιουργήσει, επίσης, μια αλυσίδα 8.000 χιλιομέτρων δασών, μετατρέποντας μια έρημο σε ένα φυσικό θαύμα.

Έχουν περάσει 12 χρόνια από την επίσημη έναρξη του προγράμματος, κατά τη διάρκεια των οποίων πολλά κράτη έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της απερήμωσης, έχουν αποκατασταθεί περισσότερα από 50 εκατομμύρια στρέμματα γης (περίπου το 20% του στόχου) στην Αιθιοπία, τη Σενεγάλη, τη Νιγηρία, το Σουδάν, την Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι, τον Νίγηρα και μια σειρά άλλων χωρών.

Αυτή τη στιγμή, συνολικά 21 χώρες φιλοξενούν έργα σχετικά με το «Μεγάλο Πράσινο Τείχος» με 23 περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους για υποστήριξη.

Βίντεο The Great Green Wall

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.