ΕΡΕΥΝΑ

Το βαθύτερο ναυάγιο του κόσμου

Δεν είναι ο «Τιτανικός»…

Πρόκειται το πολεμικό πλοίο «U.S.S. Johnston», συντρίμμια του οποίου εντοπίσθηκαν στη θάλασσα των Φιλιππίνων, σε βάθος 6.220 μέτρων κάτω από την επιφάνεια!

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι είναι το «U.S.S. Johnston» (δεν υπάρχουν εμφανή διακριτικά), καθώς ήταν το μοναδικό αμερικανικό πλοίο το οποίο είχε βυθιστεί κατά της διάρκεια της μάχης με ιαπωνικά σκάφη και αεροπλάνα, στο Σαμάρ (Samar) τον Οκτώβριο του 1944.

Ένα τηλεχειριζόμενο ρομποτικό όχημα, το οποίο έκανε έρευνες Θάλασσα των Φιλιππίνων έφερε στο φως το πλοίο που είχε βυθιστεί πριν από 75 χρόνια.

Το ερευνητικό σκάφος «Petrel», έδωσε το υλικό για ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook από την «Vulcan Inc.», στην οποία ανήκει και το εκμεταλλεύεται.

Οι ερευνητές κυκλοφόρησαν την ταινία για να συμπέσουν με την 75η επέτειο του ναυαγίου του «Johnston» και να αναζητήσουν τη βοήθεια του κοινού στην επιβεβαίωση της ταυτότητας του πλοίου. Από το πλήρωμα των 327 ατόμων, 186 πέθαναν στη μάχη ή στο ναυάγιο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το ναυάγιο είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση. Τα πλάνα δείχνουν πολλά κομμάτια από τα συντρίμμια, μερικά από τα οποία ακόμη και οι εμπειρογνώμονες των ναυαγίων του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου που πραγματοποίησαν την αποστολή, δεν μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν.

Η έρευνα της ομάδας περιορίστηκε από την πιθανότητα απώλειας του ROV στα βάθη της Θάλασσας των Φιλιππίνων Θάλασσας. Το «Petrel» φωτογράφησε τμήματα των συντριμμιών στην άκρη ενός υποβρύχιου γκρεμού που ονομάζεται «Emden Deep», αλλά οι ερευνητές προσθέτουν ότι συντρίμμια μπορεί να υπάρχουν σε ακόμη μεγαλύτερα βάθη…

Πηγή: Smithsonian / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.