ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Φουτουριστική πόλη μέσα σε δάσος

Σχεδιάστηκε στο Μεξικό.

Η «Smart Forest City», όπως ονομάστηκε, είναι έργο της αρχιτεκτονικής εταιρείας Stefano Boeri Architetti και σχεδιάστηκε μετά από παραγγελία του επιχειρηματικού κολοσσού στην κατασκευή ακινήτων και την κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία, Grupo Karim.

Πρόκειται για την πρώτη πόλη, η οποία είναι επικεντρωμένη στην καινοτομία και την ποιότητα του περιβάλλοντος. Έχει σχεδιαστεί να ισορροπεί τα πράσινα και τα χτισμένα διαστήματα, ενώ είναι απόλυτα επαρκής σε τρόφιμα και ενέργεια.

Η κατασκευή του θα γίνει στο Κανκούν και θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 130.000 κατοίκους. Θα χτιστεί σε μια τεράστια έκταση 1.400 στρεμμάτων, με τα 1.000 από αυτά να προορίζονται για χώρους πρασίνου.

Θα φυτευτούν 400 διαφορετικά είδη από δέντρα και λουλούδια, τα οποία επιλέχθηκαν από τη βοτανολόγο και αρχιτέκτονα τοπίων Laura Gatti.

Συνολικά, προβλέπονται 7.500.000 φυτά, από τα οποία 260.000 θα είναι δέντρα. Με αναλογία 2,3 δέντρων ανά κάτοικο, η «Smart Forest City» θα απορροφά 116.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Δημόσια πάρκα, ιδιωτικοί κήποι, πράσινες στέγες και πράσινες προσόψεις, συμβάλλουν στη δημιουργία ισορροπίας με το χτισμένο τμήμα της πόλης.

Η πόλη περιβάλλεται από ηλιακούς συλλέκτες και χωράφια για καλλιέργειες, ώστε να υπάρχει απόλυτη αυτάρκεια σε τρόφιμα. Το νερό συγκεντρώνεται στην είσοδο της πόλης, δίπλα σε έναν πύργο αφαλάτωσης και διανέμεται «από ένα σύστημα πλωτών διαύλων σε όλο τον οικισμό μέχρι τα αγροτικά χωράφια, τα οποία περιβάλλουν την αστική περιοχή».

Μέσα στην πόλη, οι άνθρωποι θα κυκλοφορούν με ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς και σκάφη στα κανάλια, αφήνοντας τα αυτοκίνητά τους στις εισόδους.

Τέλος, το «Smart Forest City» θα διαθέτει «ένα κέντρο προηγμένης έρευνας που θα φιλοξενεί όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα παγκοσμίως, διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες, οι οποίες ασχολούνται με πολύ σημαντικά θέματα βιωσιμότητας και το μέλλον του πλανήτη».

Αυτά τα τμήματα θα καλωσορίσουν ερευνητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Πηγή: Arch Daily / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.