ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Σπηλιά πολυτελείας!

Κατασκευάστηκε στο Μονακό.

Η «Villa Τroglodyte», κάθε άλλο παρά για τρωγλοδύτες είναι, καθώς βρίσκεται σε ένα από τα πιο πλούσια μέρη του κόσμου και ουσιαστικά, αποτελεί οικιστικό έργο χαραγμένο σε έναν βράχο.

Τη σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Jean-Pierre Lott, με έδρα το Παρίσι, επιδιώκοντας να αμφισβητεί τη σχέση μεταξύ φύσης και πολιτισμού.

Καθώς η σύγχρονη σχέση της ανθρωπότητας με το περιβάλλον φέρνει ένα μοναδικό, πιο απειλητικό υπόβαθρο, η σπηλιά φτιάχτηκε για να εισαγάγει μια εκ προθέσεως διαφυγή από την πραγματικότητα.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία χρησιμοποιεί μια στρατηγική αφαιρετικής σχεδίασης στην ανάπτυξη της υπόγειας βίλας, αποτυπώνοντας τη μάζα του φυσικού βράχου και δημιουργώντας παράθυρα για να μπαίνει το φως του ήλιου.

Αν και ο υφιστάμενος φυσικός βράχος διατηρείται κατά μήκος του εδάφους της «Villa Τroglodyte», αναπαράγεται τεχνητά αυτό το χαρακτηριστικό κατά μήκος του εξωτερικού χώρου χρησιμοποιώντας φυσικά, ανακυκλωμένα και τοπικά προερχόμενα υλικά.

Το επίπεδο του εδάφους είναι προσβάσιμο από το δρόμο μέσω μιας πεζογέφυρας η οποία, κατά την είσοδο, έχει θέα σε μια υπόγεια πισίνα που βρίσκεται από κάτω. Εσωτερικά συστήματα υαλοπινάκων προσφέρουν διαφάνεια και οπτική σύνδεση σε όλο το σπίτι.

Το έργο βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η γεωθερμία και η ηλιακή ενέργεια, ωστόσο η κατανάλωση ενέργειας της βίλας ανέρχεται σχεδόν στο 40% εκείνης ενός τυπικού σπιτιού που βασίζεται στους γαλλικούς θερμικούς κανονισμούς.

Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, της απόδοσης της επιφάνειας του κτιρίου και της μέγιστης διείσδυσης και διάχυσης του φυσικού φωτός.

Πηγή: Designboom / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.