ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Το σούπερ μόντελ των περιστεριών!

Είναι το μεγαλύτερο και το ομορφότερο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι μόνο με τα κοινά περιστέρια που βλέπουν στην πόλη δεν τα θεωρούν και από τα πιο όμορφα πουλιά.

Αλλά με πάνω από 300 είδη περιστεριών σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις. Ίσως κανένα είδος περιστεριού δεν είναι πιο ενδιαφέρον και όμορφο από το «Victoria crowned pigeon», με την επιστημονική ονομασία Goura victoria.

Με ένα κομψό λοφίο στο κεφάλι του, το οποίο παραπέμπει σε στέμμα, αυτό το εκπληκτικό πουλί σίγουρα βάζει υποψηφιότητα για την πασαρέλα των πουλιών.

Είναι ιθαγενές στην περιοχή της Νέας Γουινέας, και πήρε το όνομα του από τη βασίλισσα Βικτόρια. Το μεγάλο περιστέρι έχει διάφορα χρώματα, όλα εντυπωσιακά.

Βαθύ μπλε με γκρί φτερά και κόκκινα μάτια, αλλά και με κόκκινο ή καστανό στήθος. Αυτό, όμως, που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό, όμως, είναι το λοφίο του, το οποίο προσδίδει βασιλική εμφάνιση.

Αυτά τα περιστέρια είναι μεγαλύτερα από τα άλλα με βάρος έως και 8 κιλά και με ύψος γύρω στα 60 εκατοστά. Δηλαδή είναι ένας γίγαντας του είδους και πιο κοντά στο… κοτόπουλο!

Αυτά τα φιλικά πουλιά απολαμβάνουν την παρέα και συνήθως ταξιδεύουν σε ζεύγη ή ομάδες για να βρουν φαγητό. Κινούνται μέσα στα δάση μαζεύοντας φρούτα και κυρίως σύκα, τα οποία λατρεύουν.

Δυστυχώς, γίνονται ολοένα και πιο σπάνια στην άγρια ​​φύση, αφού η ομορφιά τους τα καθιστά τα πιο ευρέως διαδεδομένα είδη στην αιχμαλωσία.

Αυτά τα μεγαλειώδη πουλιά χάνουν σιγά-σιγά ενδιαιτήματα λόγω της υλοτόμησης και απειλούνται επίσης από ανθρώπους που τα κυνηγούν για τα φτερά και το κρέας τους.

Στην πραγματικότητα, σπάνια βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές λόγω υπερβολικής θήρας. Σήμερα, αναφέρονται ως «σχεδόν απειλούμενα».

Πηγή: My Modern Met / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.