ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Ψάρι που περπατά επί μέρες στη στεριά!

Είναι σαν να ξεπήδησε από ταινία τρόμου!

Photo Credit Kim Hairston

Το Northern Snakehead (Βόρειος Oφιοκέφαλος), με το επιστημονικό όνομα «Channa argus», είναι ένα από πλέον παράξενα πλάσματα, καθώς είναι ένα ψάρι που ζει χωρίς πρόβλημα στη στεριά και κινείται σαν φίδι.

Η πείνα του είναι ακόρεστη και επιτίθεται σε ό,τι βρει στον δρόμο του. Δεν βάζει στόχο μόνο άλλα ψάρια, αλλά και καρκινοειδή, ερπετά, θηλαστικά και… μικρά πουλιά!

Photo Credit U.S. Geological Survey Archive

Για το λόγο αυτό οι αρχές της Τζόρτζια, όπου εντοπίσθηκε πρόσφατα, έχουν δώσει συμβουλή σε όποιον το δει «σκοτώστε το αμέσως» και η καλύτερη μέθοδος εξολόθρευσης του είναι να του κόψεις το κεφάλι…

Αυτά τα ψάρια που… κατοικούν στο έδαφος μπορούν να φτάσουν σε μήκος και το ένα μέτρο και το βάρος του τα 8 κιλά. Όπως λένε οι ειδικοί, είναι άγριοι κυνηγοί, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν την τροφή τους από τους οικοτόπους.

Photo Credit Wildlife Resources Division 

Διαθέτουν ένα αμφίβιο σύστημα αναπνοής, το οποίο τους επιτρέπει να αναπνέουν στην ξηρά και να μένουν αρκετές ημέρες εκτός νερού.

Τα ψάρια έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 12 πολιτείες της ΗΠΑ. Το είδος αυτό παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από έναν ψαρά σε μια λίμνη στην κομητεία Γκούινετ (Gwinnett).

Τα Snakeheads προέρχονται από την Ασία, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και την Αφρική, όπου υπάρχουν σε οικοσυστήματα γλυκών υδάτων.

Photo Credit Brian Gratwicke

Πριν από δεκαετίες, τα φιδάκια πωλήθηκαν σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων και ζωντανές αγορές τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιστεύεται ότι έχουν απελευθερωθεί σε φυσικά νερά από «χομπίστες ενυδρείων ή εκείνους που ελπίζουν να δημιουργήσουν μια τοπική τροφή».

Το 2002, τα ψάρια προστέθηκαν στον κατάλογο της ζημιογόνου άγριας πανίδας, που απαγόρευσε την εισαγωγή και διακρατική μεταφορά των οφιοκέφαλων.

Photo Credit Andshel

«Αυτά τα ψάρια είναι σαν να έχουν βγει από μια ταινία τρόμου», δήλωσε η πρώην υπουργός Εσωτερικών Γκέιλ Νόρτον (Gale Norton) όταν πρότεινε την απαγόρευση πριν από περίπου 17 χρόνια.

«Μπορούν να φάνε σχεδόν οποιοδήποτε μικρό ζώο βρουν στο διάβα τους. Ταξιδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα και ζουν έξω από το νερό για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Αναπαράγονται γρήγορα και έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν τεράστια ζημιά στην αλιεία».

Πηγές: Smithsonian και New York Post / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.