ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τοπία φωτισμένα με γεωμετρικά σχήματα από drone

Δημιουργούν γεωμετρικά σχήματα στον αέρα!

Ο Ρούμπεν Γου (Reuben Wu) φωτογραφίζει τις νύχτες απομακρυσμένα τοπία σε διάφορες χώρες, χρησιμοποιώντας drone πάνω στα οποία έχει τοποθετήσει ισχυρά φώτα LED.

Με αυτόν τον τρόπο τα τοπία αποκτούν μια εξωπραγματική διάσταση, θυμίζοντας ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Όπως λέει ο ίδιος, στόχος του ήταν να απεικονίσει την ομορφιά του τοπίου, αλλά παράλληλα να δείξει τις τρομερές δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας στο τομέα της τέχνης.

Άλλωστε η δουλειά του «θολώνει» τις γραμμές ανάμεσα στη φωτογραφία και την τέχνη, στις εξαιρετικές εικόνες του.

Αυτή τη φορά ο Wu πήγε στη Βολιβία, όπου χρησιμοποίησε και πάλι drone, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ναι μεν φώτιζαν τοπίο, παράλληλα όμως, δημιουργούσαν εναέριες πηγές φωτός, που είχαν γεωμετρικά σχήματα.

Και αυτή η φωτογράφιση του εντάσσεται στις σειρές «Lux Noctis» και «Aeroglyphs», στις οποίες παρουσιάζει την αλληλεπίδραση του καλλιτέχνη με φυσικά και κατασκευασμένα σχήματα.

«Το Lux Noctis ξεκίνησε ως μέσο να παρουσιάσει τοπία με διαφορετικό τρόπο από τη συμβατική φωτογραφία. Η χρήση τεχνητού φωτισμού σε ένα φυσικό τοπίο ξεκίνησε τυχαία το 2014», λέει ο Wu.

«Αυτό επεκτάθηκε στην ιδέα να εισαγάγω τη δική μου άποψη και αισθητική σε ένα τοπίο χρησιμοποιώντας πολύ έντονο φωτισμό. Αντί να βασίζομαι στον ήλιο και τις ώρες, για να φωτίσω τις εικόνες μου, ήμουν ικανός να το φωτίσω ο ίδιος, όπως θα ήθελα σε περιβάλλον στούντιο».

Για τη σειρά «Aeroglyphs», ο Wu αντλεί έμπνευση από το κίνημα Land Art για να κάνει παρεμβάσεις χωρίς να αγγίζει το έδαφος.

Στις πρόσφατες εικόνες του ταξίδεψε στη Βολιβία με τη χορηγία της «Phase One», μιας δανικής εταιρείας η οποία ειδικεύεται στον εξοπλισμό ψηφιακής φωτογραφίας υψηλής τεχνολογίας.

«Η αγαπημένη μου ανάμνηση από το ταξίδι στη Βολιβία είναι οι αλυκές κατά το ηλιοβασίλεμα. Το αλάτι σχηματίζει όμορφα πολύγωνα σχήματα στο έδαφος και, ενώ οι σκιές που σχηματίζονταν γίνονταν μακρύτερες και μακρύτερες, με αποτέλεσμα το τοπίο να φαίνεται διαφορετικό κάθε λίγα δευτερόλεπτα.

Βίντεο Phase One

Πηγές: Colossal και Designboom / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.