ΝΕΑ

Διακοπές στον Βόρειο Πόλο

Ξενοδοχείο πάνω σε παγετώνα.

Photo Credit Luxury Action

Το βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο ανοίγει τις πύλες του σε όσους αναζητούν την περιπέτεια και τον ρομαντισμό να βρεθούν κάτω από το Σέλας, αλλά και για όσους διαθέτουν 100.000 δολάρια!

Τόσο κοστίζει το συνολικό τουριστικό πακέτο για το ξενοδοχείο, το οποίο θα είναι μεταφερόμενο, αν το απαιτούν οι συνθήκες.

Δεν θα είναι ένα ενιαίο κτίριο, αλλά θα περιλαμβάνει 10 θερμαινόμενους ξύλινους θόλους, στους οποίους οι επισκέπτες μπορούν να κοιμηθούν κάτω από τα αστέρια στο παγωμένο κέντρο της Αρκτικής.

«Ο Βόρειος Πόλος υπήρξε εδώ και χρόνια ένας από τους πιο αποκλειστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο, όμως δεν υπάρχουν ευχάριστες και άνετες εγκαταστάσεις διαμονής», εξηγεί ο Χάνε Χόνκανεν (Janne Honkanen), ιδρυτής της «Luxury Action», της ταξιδιωτικής εταιρείας πίσω από το φιλόδοξο έργο.

Photo Credit Luxury Action

«Ήθελα να δημιουργήσω έναν πιο άνετο τρόπο να βιώσει κανείς τον Βόρειο Πόλο όπως είναι, μεταφέροντας ζεστές εγκαταστάσεις σε ακραίες συνθήκες».

Ο Βόρειος Πόλος είναι απρόσιτος το μεγαλύτερο μέρος του έτους, αλλά μπορεί να προσεγγιστεί με ελικόπτερο τον Απρίλιο και με πλοίο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Μόνο, περίπου, 1.000 άτομα πραγματοποιούν ένα ταξίδι εκεί, ετησίως, και όσοι το κάνουν, ζουν σε σκηνές και πρέπει να διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να διατηρήσουν την ασφάλεια τους στο εχθρικό, παγωμένο περιβάλλον.

Αυτό είναι σε αντίθεση με το θερμαινόμενο ιγκλού με ιδιωτική τουαλέτα, επί τόπου διαχειριστή κατασκηνώσεων, οδηγό άγριας φύσης, σεφ και ομάδα ασφάλειας, που προσφέρονται ως μέρος του πακέτου του ξενοδοχείου.

Photo Credit Luxury Action

Το πακέτο των 95.000 ευρώ ($ 105.000) καλύπτει διαμονή για δύο νύχτες στο Σβάλμπαρντ (Svalbard), την τελευταία συνοριακή πόλη μεταξύ της ηπειρωτικής Νορβηγίας και του Βόρειου Πόλου, πτήσεις από και προς το Βόρειο Πόλο, καθώς και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο, μαζί με όλα τα γεύματα και τους οδηγούς.

Αντί το ξενοδοχείο να παραμένει σε σταθερό σημείο, σε έναν από τους παγετώνες της Αρκτικής, τα ιγκλού θα μετακινούνται στα «ασφαλέστερα μέρη», εάν και όταν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, λέει ο Honkanen.

Οι επισκέπτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να περάσουν μερικές νύχτες στο ξενοδοχείο Octola της εταιρείας, ένα αποκλειστικό κατάλυμα πέντε αστέρων στη Φινλανδική Λαπωνία, για να πάρουν «εκπαίδευση» επιβίωσης στον Βόρειο Πόλο, με επιπλέον χρέωση.

Photo Credit Luxury Action

Ο Honkanen ελπίζει ότι όσοι παραμείνουν στο ξενοδοχείο με τα ξύλινα ιγκλού μπορούν να λειτουργήσουν ως «αγγελιοφόροι» και να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην περιοχή.

Το ξενοδοχείο αναμένεται να είναι έτοιμο την άνοιξη του 2020.

Πηγή: CNN / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.