ΖΩΗ

Το μεγαλύτερο υποβρύχιο πάρκο του κόσμου

Καταδύσεις σε βυθισμένο αεροπλάνο και σε τεχνητούς υφάλους.

Στο Μπαχρέιν, κοντά στα τεχνητά νησιά Άμγουοζ (Amwaj Island), βυθίστηκε σκόπιμα ένα Boeing 747, μήκους 70 μέτρων, το οποίο αποτελεί το κύριο αξιοθέατο σε μια υποβρυχεία… παιδική χαρά για μεγάλους.

Το «Dive Bahrain» παρέχει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία καταδύσεων σε μια μεγάλη περιοχή, η οποία καταλαμβάνει 100.000 τετραγωνικά μέτρα και προσφέρει ακόμα διάφορες δραστηριότητες για δύτες, από πολύχρωμους τεχνητούς υφάλους μέχρι υποβρύχια γλυπτά.

Το έργο αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία μεταξύ της Αρχής Τουρισμού και Εκθέσεων του Μπαχρέιν (BTEA) και του Ανωτάτου Συμβουλίου για το Περιβάλλον (SCE).

Το φιλικό προς το περιβάλλον πάρκο παρέχει επίσης στους ερευνητές μια πλούσια πηγή πληροφοριών για τη θαλάσσια ζωή, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Το θεματικό πάρκο αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ΒΤΕΑ για την τόνωση του τουρισμού και την περαιτέρω προώθηση αυτού του ζωτικής σημασίας τομέα για τη χώρα.

Το πάρκο αναμένεται να προσελκύσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και να γίνει διεθνές τουριστικό αξιοθέατο, δεδομένου του μεγέθους και της θέσης του, καθώς και της μοναδικής εμπειρίας που θα προσφέρει στους τουρίστες και τους λάτρεις των καταδύσεων.

Πριν από τη βύθιση του αεροπλάνου, μια εξειδικευμένη ομάδα αφαίρεσε «όλες τις πιθανώς τοξικές ουσίες» σε μια προσπάθεια διατήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Παράλληλα, επαγγελματίες δύτες πραγματοποίησαν επιθεωρήσεις του αεροσκάφους, για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των τουριστών που κάνουν καταδύσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αεροπλάνα χρησιμοποιούνται ως τοποθεσίες καταδύσεων. Στο παρελθόν έχουν βυθιστεί για ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού αεροσκάφη στις ακτές της Άκαμπα, στην Ιορδανία, στο Μαϊάμι και στο Κουσάντασι της Τουρκίας.

Πηγή: The Sun / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.