ΖΩΗ

Ο άνθρωπος που κατέβηκε στα βαθύτερα σημεία των ωκεανών!

Έφτασε σε ασύλληπτα βάθη και στους πέντε…

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και εξερευνητής Βίκτορ Βεσκόβο (Victor Vescovo) ολοκλήρωσε την αποστολή του στον Αρκτικό ωκεανό, και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατέβηκε στα «Five Deeps», τα πέντε βαθύτερα γνωστά σημεία των ωκεανών της Γης.

Η τελευταία του «στάση» ήταν στο κάτω μέρος της χοάνης «Molloy Tole» 5.550 μέτρων, στα ανοικτά των ακτών του Σβάλμπαρντ (Svalbard), το βαθύτερο σημείο στον Αρκτικό Ωκεανό.

Επρόκειτο για μια αποστολή 10 μηνών η οποία ξεκίνησε με το «Puerto Rico Trench», το βαθύτερο σημείο στον Ατλαντικό Ωκεανό τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στη συνέχεια ο Vescovo, οδήγησε το υποβρύχιο του «Triton» αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων, στο «South Sandwich Trench» του Ανταρκτικού Ωκεανού τον Φεβρουάριο, στο «Java Trench» στον Ινδικό Ωκεανό τον Απρίλιο και στο «Mariana Trench», το πιο βαθύ σημείο του κόσμου, κάνοντας και ρεκόρ για την βαθύτερη κατάδυση ποτέ και τον μεγαλύτερο χρόνο που πέρασε άνθρωπος σε αυτήν την τάφρο.

Με την τελική κατάδυση, στο «Molloy Hole», κατέκτησε και ένα άλλο ρεκόρ, του ανθρώπου που για πρώτη φορά κατέβηκε στο σημείο αυτό.

Τον Ιούλιο του 2019, πριν ολοκληρώσει την αναζήτησή του, ο Vescovo έκανε επίσης παράκαμψη, για να επισκεφτεί το ναυάγιο του Τιτανικού, το οποίο η ομάδα του διαπίστωσε ότι «χειροτερεύει γρήγορα».

Στο πλαίσιο της αποστολής του, ο Vescovo και η ομάδα του στο σκάφος υποστήριξης «Pressure Drop» διέθετε όργανα, τα οποία κατέγραφαν δεδομένα για το νερό και συγκέντρωσαν σημαντικές πληροφορίες.

Η ομάδα ανακάλυψε επίσης τουλάχιστον 40 νέα είδη θαλάσσιας ζωής, συνέλεξε 400.000 βιολογικά δείγματα και δείγματα νερού από το κατώτατο σημείο σε κάθε μία από τις πέντε θέσεις.

Οι μετρήσεις της θερμοκρασίας του νερού και της αλμύρας του μπορούν να βοηθήσουν τους ερευνητές να βελτιώσουν τα μοντέλα των ωκεανικών ρευμάτων και την αλλαγή του κλίματος.

Πηγή: Smithsonian / Photo Credit Five Deeps Expedition / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.