ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελεγεία για τους πάγους που απειλούνται

Ποιητικές εικόνες από τη Γροιλανδία!

«Η ομορφιά της Γροιλανδίας που «εξαφανίζεται»», είναι το θέμα της σειράς εικόνων του εξαιρετικού φωτογράφου Άλμπερτ Ντρος (Albert Dros), ο οποίος ταξίδεψε ανάμεσα στους πάγους με δύο ιστιοφόρα τα οποία είχαν κόκκινα πανιά.

Το κόκκινο των σκαφών, το φεγγάρι και οι πάγοι του φιόρδ Ιλούλισσατ (Ilulissat), δημιούργησαν ένα ασύλληπτης ομορφιάς τοπίο, το οποίο αποτυπώνεται μοναδικά στις εικόνες.

Όπως γράφει ο Dros, η Γροιλανδία αποτελεί το καλοκαίρι πόλο έλξης τουριστών. «Όταν ήμουν εκεί για 12 ημέρες, είδα 6 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια να έρχονται και να πάνε. Ένα από αυτά είχε 3,500 επιβάτες και 900 μέλη πλήρωμα. Η πόλη του Ilulissat έχει πληθυσμό κοντά σε 5.000 άτομα»…

Όμως, αυτό που τον ενδιέφερε δεν ήταν ο τουρισμός, αλλά η μαγεία της πανέμορφης και παγωμένη χώρας.

«Όταν το φεγγάρι ανεβαίνει, τα πάντα φαίνονται μαγικά. Σχεδιάσαμε μια δέσμη φωτογραφιών με το φεγγάρι σε κορυφές παγόβουνων ή μερικές φορές ανάμεσα τους», εξηγεί ο Dros.

Και προσθέτει ότι «τα μικρά κόκκινα ιστιοφόρα είναι πάντα ένα μεγάλο αντικείμενο στη φωτογραφία, ειδικά κατά τη διάρκεια του «κακού» καιρού. Τα κόκκινα πανιά δημιουργούν εκπληκτικές αντιθέσεις στον σκοτεινό ουρανό».

Με αυτό το έργο, ο Ολλανδός φωτογράφος αποσκοπεί να δείξει την ομορφιά της χώρας με τον δικό του τρόπο. «Είναι σαν τη δημιουργία τέχνης από τη φύση».

Τα αποτέλεσμα είναι εικόνες, οι οποίες φαίνονται εξωπραγματικές. «Χρησιμοποιώντας την έξυπνη τοποθέτηση των ιστιοφόρων, δημιουργούμε κλίμακα, συναίσθημα και μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα. Τα σκάφη είναι το θέμα μας και τα τοπία του πάγου σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες είναι ο καμβάς μας».

Για να απαθανατίσει τις εικόνες του ο Dros λέει ότι χρησιμοποίησε τα πάντα, από φακούς ευρείας γωνίας, μεσαίων διαστάσεων, έως υπέρ-τηλεφακούς και drones.

«Δημοσιεύοντας αυτές τις φωτογραφίες, ελπίζω να δημιουργήσω περισσότερη συνειδητοποίηση της ομορφιάς, της ύπαρξης και της πιθανής, αλλά ελπίζω όχι, «εξαφάνισης» αυτού του τόπου», επισημαίνει ο Albert Dros.

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.