ΖΩΗ

Το χωριό που γεννιούνται μόνο κορίτσια!

Συμβαίνει τα τελευταία 10 χρόνια!

Photo Credit Pixabay 

Ένα παράδοξο φαινόμενο, και ανεξήγητο από πλευράς της επιστήμης, συμβαίνει στο χωριό Μίσε Οντράσκιε (Miejsce Odrzanskie), στην Πολωνία, την τελευταία δεκαετία.

Το μικρό χωριό, το οποίο βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στα νότια της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, έχει πληθυσμό μόλις 300 ατόμων.

Κατά τα τελευταία 10 χρόνια γεννήθηκαν 12 παιδιά, τα οποία ήταν όλα κορίτσια. Μάλιστα, ο δήμαρχος που έχει κι αυτός δύο θυγατέρες, δίνει βραβείο σε όποιον κάτοικο κάνει αγόρι και θα δώσει το όνομα του σε ένα δρόμο του χωριού!

Καλά όλα αυτά, αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι συμβαίνει εκεί, καθώς το γεγονός ξεπερνά κάθε νόμο των πιθανοτήτων.

Το φύλο ενός μωρού εξαρτάται από το αν το σπέρμα του πατέρα του φέρει χρωμόσωμα Χ ή Υ. Ένα χρωμόσωμα X συνδυάζεται με το χρωμόσωμα X της μητέρας για να κάνει ένα κορίτσι (XX) και ένα χρωμόσωμα Y θα συνδυαστεί με το χρωμόσωμα Χ της μητέρας, για να κάνει ένα αγόρι (XY).

Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων X και Y είναι σχεδόν ίσος, οπότε οι πιθανότητες είναι σχεδόν ίσες να γεννηθεί ένα αγόρι ή ένα κορίτσι.

Αυτό συμβαίνει θεωρητικά, τουλάχιστον. Υπάρχει, όμως, μια μικρή χούφτα από παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν το ποσοστό των σπερματοζωαρίων X και Y και συνεπώς, τον αριθμό των αγοριών και των κοριτσιών.

Photo Credit Pixabay 

Για παράδειγμα, οι άνδρες κληρονομούν μια μικρή τάση να έχουν περισσότερα σπερματοζωάρια X ή Y από τους γονείς τους.

Το χρωμόσωμα Χ είναι, επίσης, μεγαλύτερο και βαρύτερο από το χρωμόσωμα Y, οπότε είναι ελαφρύτερα τα σπερματοζωάρια X να φτάσουν στις ωοθήκες. Η διατροφή της μητέρας μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την πόλη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διερευνηθεί η γενετική των κατοίκων.

Αν και είναι νωρίς για να βγουν κάποια συμπεράσματα, ορισμένοι από τους παραπάνω παράγοντες θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ρόλο στην ασυνήθιστη τάση.

Ωστόσο, είναι πιθανό ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο μια στατιστική σύμπτωση. Ο Κρεγκ Άντερσον (Craig Anderson), ένας καθηγητής στατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, εξηγεί σε ένα άρθρο στο περιοδικό «The Conversation» ότι η κατάσταση του Miejsce Odrzanskie δεν είναι πραγματικά τόσο περίεργη όσο ακούγεται για πρώτη φορά.

Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα 50-50 περίπου να γεννηθεί ένα αγόρι ή ένα κορίτσι, εκτιμά ότι η πιθανότητα 12 διαδοχικών κοριτσιών είναι 1/4096.

Ωστόσο, οποιαδήποτε ακολουθία μεταξύ αγοριών και κοριτσιών, είναι εξίσου απίθανη. Η πιθανότητα 12 από 12 γεννήσεις να είναι κορίτσια μπορεί να είναι 1/4096, αλλά υπάρχει το ίδιο ποσοστό για μια ακολουθία αγόρι-κορίτσι-αγόρι-κορίτσι, ή οποιαδήποτε ακολουθία για αυτό το θέμα.

Miejsce Odrzańskie / Photo Credit Juandev

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό προσθέτει κάτι στην εξήγηση του φαινομένου, καθώς τα πάντα δεν μπορούν να ερμηνευτούν με αριθμούς και να αποδίδονται σε συμπτώσεις…

Πηγή: Ifl Science / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.