ΝΕΑ

Γέννησε δίδυμα με διαφορά τριών μηνών!

Μία περίπτωση στα 50 εκατομμύρια…

Photo Credit Облздрав Уральск/ Facebook

Τις περισσότερες φορές, τα  δίδυμα γεννιούνται με λίγα λεπτά διαφορά το ένα το άλλο. Αλλά μερικές φορές, η καθυστέρηση μεταξύ των αφίξεων των μωρών μπορεί να επεκταθεί σε ημέρες, εβδομάδες … ή ακόμη και πολύ περισσότερο.

Σε μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση στο Καζακστάν, μια γυναίκα γέννησε δίδυμα με διαφορά σχεδόν 11 εβδομάδων! Πρώτη γεννήθηκε η Liya, στις 24 Μαΐου, και ο αδελφός της Maxim… εμφανίστηκε  στις 9 Αυγούστου του 2019.

Ευτυχώς, η υγεία της μητέρας Liliya Konovalova και των δύο μωρών είναι πολύ καλή, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Καζακστάν, το οποίο έδωσε την πληροφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια περίπτωση στα 50 εκατομμύρια!

Ένας από τους παράγοντες πίσω από το απίστευτο χρονικό διάστημα μεταξύ των γεννήσεων της Liya και της Maxim είναι ότι η Liya γεννήθηκε πολύ πρόωρα, μετά από μια περίοδο κύησης μόλις 25 εβδομάδων, ζυγίζοντας 850 γραμμάρια.

Photo Credit Облздрав Уральск/ Facebook

Αντίθετα, όταν ο Maxim έφτασε σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, αυτός ο επιπλέον χρόνος στη μήτρα τον έκανε ένα υγιές μωρό βάρους  2,9 κιλών – τρεις φορές περισσότερο από τη «μεγάλη» του αδελφή.

Αλλά η πρόωρη άφιξη της Liya είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Ο θεμελιώδης λόγος που εξηγεί τα δίδυμα είναι ότι η μητέρα τους Liliya έχει μια εξαιρετικά σπάνια ανατομική κατάσταση που ονομάζεται uterus didelphys, η οποία  οδηγεί σε διπλή μήτρα.

Όταν συμβαίνει αυτό, κάθε έμβρυο αναπτύσσεται χωριστά στη δική του μήτρα, αλλά οι πρόωρες γεννήσεις (και άλλα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένης της αποβολής) είναι μια κοινή επιπλοκή που προκύπτει από την ανωμαλία.

Ευτυχώς για την Liliya Konovalova καμία από τις επιπλοκές δεν αποδείχθηκε μοιραία. Το βάρος και το μέγεθος της Liya ήταν πολύ μικρό, αλλά το μωρό αναπτύσσεται καλά.

Συχνά, οι γυναίκες με uterus didelphys δεν γνωρίζουν ότι έχουν διπλή μήτρα, και όταν μείνουν έγκυες, μπορεί να αγνοούν ότι στην πραγματικότητα κυοφορούν δίδυμα.

Πηγή: Science Alert / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Κατηγορίες:ΝΕΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.