ΜΟΥΣΕΙΑ

H μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή μαχητικών αεροσκαφών στον κόσμο

Βρίσκεται σε ένα γαλλικό κάστρο.

Η παράξενη συλλογή ανήκει στον Μισέλ Ποντ (Michel Pont), ο οποίος ήταν πρώην οδηγός αγώνων ταχύτητας, και κληρονόμησε τον πύργο του 14ου αιώνα, στη Βουργουνδία, τη δεκαετία του ’80.

Από τότε άρχισε να συλλέγει κάθε είδους πολεμικού αεροπλάνου, μαζί με ελικόπτερα, αλλά και αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες αντίκες από όλο τον κόσμο.

Όλα αυτά εκτίθενται  στο εσωτερικό του κάστρου και στην αυλή του, αλλά το κυρίαρχο είναι η συλλογή ρεκόρ των μαχητικών αεροσκαφών, η οποία του έδωσε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Photo Credit egbjdh

Μεταξύ των εκατοντάδων αεροπλάνων που είναι σταθμευμένα στην αυλή, υπάρχει ένα μαχητικό, το οποίο ήταν κάποτε οπλισμένο με ατομικές βόμβες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στρατηγού Ντε Γκολ, ενώ ένα άλλο κρέμεται από την οροφή του αχυρώνα και θεωρείται από τα πρώτα αεροπλάνα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Η συλλογή του προέρχεται από όλο τον κόσμο, με χαρακτηριστικό ένα αεροσκάφος από το Τζιμπουτί, το οποίο διέλυσε ο ίδιος στην έρημο, για να το μεταφέρει με ασφάλεια στο κάστρο του και να το συναρμολογήσει.

Photo Credit anhndee

Κάποια άλλα, προήλθαν από τις αποθήκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βέλγιο και την Πολωνία. Και όπως, λέει, δεν είναι τόσο δύσκολο να αγοράσει κανείς παλιά σοβιετικά στρατιωτικά αεροσκάφη ή ακόμα και ένα Μπόινγκ 747 μέσω του Διαδικτύου, σαν να είναι ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

«Όταν έχετε το μυαλό σας στη συλλογή, βρίσκετε έναν τρόπο να αποκτήσετε αυτό που θέλετε», λέει ο Michel, ο οποίος εξηγεί ότι οι γονείς του τον ενέπνευσαν να είναι παθιασμένος συλλέκτης και συντηρητής.

Photo Credit Juan Antonio Cifuentes

Η «τρελή συλλογή», όπως λένε οι ντόπιοι, του επέτρεψε να ανοίξει όχι μόνο ένα μουσείο στο κάστρο, αλλά εννέα ξεχωριστά μουσεία, το καθένα αφιερωμένο σε διαφορετικό τύπο μηχανής που ανήκει στη συλλογή του.

Υπάρχει μια αποθήκη γεμάτη vintage πυροσβεστικά οχήματα, 200 μοτοσικλέτες, 36 αγωνιστικά αυτοκίνητα, και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Προτιμώντας να μοιραστεί το μεσαιωνικό του κάστρο με το κοινό, αντί να ζει σε επιχρυσωμένη απομόνωση, η συλλογή του Michel τον βοηθά να το κρατήσει ζωντανό και καλά διατηρημένο, από τα έσοδα των εισιτηρίων των επισκεπτών του.

Photo Credit News d’Anciennes

Photo Credit DAVID BISCOVE

Photo Credit l8rmt

Photo Credit Graham Tiller

Photo Credit Roland Turner

Photo Credit Chateau_Savigny

Photo Credit News d’Anciennes

Photo Credit News d’Anciennes

Photo Credit Lamborghini Club France

Πηγή: Messy Nessy / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.