ΖΩΗ

Ένα χωριό στον ουρανό!

Χτίστηκε πάνω στην ταράτσα ενός εμπορικού κέντρου…

Photo Credit Shahrir Baha

Στην Τζακάρτα της Ινδονησίας οι συχνές πλημμύρες, το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ο υπερπληθυσμός, ήταν η αιτίες για ένα σουρεαλιστικό και αμφιλεγόμενο εγχείρημα.

Το «Cosmo Park» είναι για πολλούς, και κυρίως για όσους ζουν εκεί, μια έξυπνη αστική όαση, όμως, για άλλους ίσως είναι μια δυσδιάκριτη δυστοπία.

Το χωριό με το όνομα που παραπέμπει σε λούνα παρκ, είναι σκαρφαλωμένο 10 ορόφους επάνω από ένα εμπορικό κέντρο και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Photo Credit Muhammad Fadli 

Πρόκειται για μια σουρεαλιστική αστική μονάδα 78 διώροφων κατοικιών, όπου η φυσιολογική ζωή ξετυλίγεται σε ανώμαλο υψόμετρο.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στο έδαφος, οι κάτοικοι οδηγούν τα αυτοκίνητά τους σε μια ράμπα, ενώ ένας ψηλός μεταλλικός φράκτης είναι φτιαγμένος γύρω από την περίμετρο, για να μην πέσει κανείς κάτω.

Το «Cosmo Park» χτίστηκε πριν από 10 χρόνια, αλλά ήταν άγνωστο στο εξωτερικό μέχρι που μια φωτογραφία από drone το αποκάλυψε σε όλους μας.

Τον Ιούνιο του 2019, ο χρήστης του Twitter @ shahrirbahar1 δημοσίευσε μια πανοραμική άποψη των σπιτιών, με την τεράστια αστική εξάπλωση της Τζακάρτα να φαίνεται στο παρασκήνιο. Ήταν μια φωτογραφία έκπληξη για το τι υπήρχε στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη.

«Καλημέρα Τζακάρτα», έγραψε. «Τι είδους άτομο σκέφτεται για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών πάνω σε ένα κτίριο;»

Η Τζακάρτα είναι το σπίτι 10 εκατομμυρίων ανθρώπων και ο πληθυσμός της είναι σχεδόν τριπλάσιος, αν συμπεριληφθεί και η ευρύτερη περιοχή της.

Η ινδονησιακή πρωτεύουσα λυγίζει κάτω από το βάρος των προβλημάτων της, από τις χρόνιες πλημμύρες και την απίστευτα κακή κυκλοφορία έως τη σοβαρή ρύπανση, τον υπερπληθυσμό και το πραγματικό γεγονός ότι κυριολεκτικά βυθίζεται, λόγω της κλιματικής αλλαγής…

Photo Credit Muhammad Fadli 

Σε αυτή την κατάσταση στηρίχθηκε η δημιουργία του «Cosmo Park». Οι κάτοικοί του μιλούν για μια σειρά πλεονεκτημάτων που προσφέρει, όπως είναι η ασφάλεια από τις πλημμύρες, ενώ οι ανοιχτοί χώροι θεωρούνται ιδανικοί, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, χωρίς τους κινδύνους που υπάρχουν στο έδαφος…

Πηγή: Guardian / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.