ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Βάλτε χρώμα στα σπίτια σας

Η απόλυτη μεταμόρφωση ενός βιομηχανικού χώρου.

Το αρχιτεκτονικό στούντιο archimatika δημιούργησε ένα ξεχωριστό συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο, στην Ουκρανία, με χαρακτηριστικό το παιχνίδισμα με τα έντονα χρώματα και τη μετατροπή των κτιρίων σε πολυκατοικίες.

Η «Comfort Town», όπως ονομάζεται, στηρίζεται σε περίτεχνες διαρρυθμίσεις διαμερισμάτων, στους πεζοδρόμους και την άνεση στην κυκλοφορία των κατοίκων και βέβαια στις χρωματικές επιλογές.

Λόγω της αρχιτεκτονικής της πόλης, η περιοχή χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το ένα είναι οι δρόμοι, όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων και το δεύτερο οι αυλές, οι οποίες βρίσκονται μέσα στο οικοδομικό συγκρότημα και διαθέτουν παιδικές χαρές, παγκάκια και πεζόδρομους.

Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να εισέλθουν σε αυτές τις εσωτερικές αυλές, εξαιρουμένων των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν διευρυμένους διάδρομους με λιθόστρωτο.

Υπό συνθήκες περιορισμένου προϋπολογισμού, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν μέρη με απλά γεωμετρικά σχήματα και έκαναν επίπεδες προσόψεις, αποκλείοντας έτσι τα μπαλκόνια και τα διακοσμητικά στοιχεία.

Το συγκρότημα κατοικιών «Comfort Town» περιλαμβάνει την Ακαδημία Σύγχρονης Εκπαίδευσης με νηπιαγωγείο 160 θέσεων, δημοτικό σχολείο 140 θέσεων και γυμνάσιο 600 θέσεων.

Επίσης, περιλαμβάνει ένα συγκρότημα με καταστήματα λιανικής πώλησης 4.500 τετραγωνικών μέτρων και σούπερ μάρκετ, ένα γυμναστήριο 4.600 τετραγωνικών μέτρων, με τρεις πισίνες και γυμναστήρια, ένα συγκρότημα αθλητικών χώρων 1,5 στρέμματος, καφετέριες, και γραφεία στους κάτω ορόφους των πολυκατοικιών, 22 παιδικές χαρές και υπηρεσία συντήρησης.

Ένας διαφορετικός αριθμός παρακείμενων κτιρίων, τα οποία κυμαίνονται από 2 έως 16 ορόφους, αποτελεί μια γραφική εικόνα για κάθε δρόμο.

Υπάρχει επίσης ένα αναπαλαιωμένο πάρκο με πολυετή δέντρα, γλυπτά και ένα συντριβάνι. Έτσι, το πρώην βιομηχανικό έδαφος μετατράπηκε σε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον διαβίωσης.

Πηγή: Arch Daily / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.