ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Φωτογραφικές» ελαιογραφίες!

Απίστευτα λεπτομερή πορτρέτα.

Οι ελαιογραφίες με πρόσωπα γυναικών του Κινέζου ζωγράφου Λένγκ Γιαν (Leng Jun) θεωρούνται οι πιο ρεαλιστικές στον κόσμο.

Δημιουργώντας εντυπωσιακής τελειότητας πορτρέτα, ο Jun είναι κύριος εκφραστής της ρεαλιστικής ζωγραφικής, καθώς οι πίνακες του δύσκολα ξεχωρίζουν από τις φωτογραφίες των μοντέλων του.

Γεννημένος το 1963, έζησε την εποχή της οικονομικής μεταρρύθμισης, γνωστή ως το άνοιγμα της Κίνας. Αυτή η μεγάλη πολιτισμική αλλαγή, και οι δυτικές επιρροές που εισήγαγε, επηρέασαν πολύ την τέχνη του.

Ενδιαφερόμενος για τη ζωγραφική από νεαρή ηλικία, πειραματίστηκε για πρώτη φορά με ελαιογραφίες στο γυμνάσιο. Αν και δεν υπήρχαν άμεσα χρώματα λαδιού στην Κίνα εκείνη την εποχή, ένας φίλος του έδωσε μερικά χρώματα, για να πειραματιστεί.

Αυτά τα πρώτα πειράματα έμειναν μαζί και έτσι συνέχισε τις σπουδές του με μια σταθερή ροή πληροφοριών από τη Δύση, βοηθώντας τον να διαμορφώσει το προσωπικό στυλ ζωγραφικής.

«Άνθρωποι σαν κι εμένα, οι οποίοι γεννήθηκαν γύρω στη δεκαετία του 1960, ήμασταν έφηβοι τη στιγμή που διαμορφώσαμε την κοσμοθεωρία μας. Αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Κοιτάζοντας πίσω, η μεταρρύθμιση και το άνοιγμα έσωσε πραγματικά την ψυχή της γενιάς μας», είπε ο Leng.

«Την εποχή εκείνη, οι πληροφορίες που προέρχονταν από τη Δύση συνέβαλαν σημαντικά στη φώτιση του λαού μας. Έθεσε επίσης ένα πολύ σταθερό υπόβαθρο για τις μεταγενέστερες δημιουργίες μου».

Αν και ήταν σεβαστός ως καλλιτέχνης, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την ελαιογραφία της δικής του «Μόνα Λίζα» το 2004.

Αυτό το φωτορεαλιστικό πορτραίτο μιας γυναίκας βασίστηκε στις αρχές της ζωγραφικής του Λεονάρντο ντα Βίντσι, αλλά απεικονίζει μια σύγχρονη γυναίκα.

Το έργο αυτό ακολούθησε μια σειρά από φωτορεαλιστικά πορτρέτα γυναικών, κάθε ένα με περισσότερες λεπτομέρειες από το προηγούμενο.

Αν και υπάρχουν κάποιες κριτικές ότι αυτά τα έργα μοιάζουν πολύ με τις φωτογραφίες, ο Leng ισχυρίζεται ότι όποιος βλέπει τους πίνακες του δεν θα εξαπατηθεί.

Δεν είναι η πρόθεσή του να ανταγωνιστεί ή να μιμηθεί μια φωτογραφία, αλλά μάλλον θα ήθελε να ωθήσει την τέχνη του στα όριά της.

«Θέλω να ωθήσω τις δεξιότητές μου σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα; Να ζωγραφίζω ανθρώπους», δήλωσε.

«Για παράδειγμα, νεκρή φύση ή σκουριασμένα μέταλλα, δεν είναι κάτι που βλέπουμε κάθε μέρα. Οι άνθρωποι ασχολούνται περισσότερο με τους ανθρώπους και οι άνθρωποι είναι πιο εξοικειωμένοι με τους ανθρώπους. Για να απεικονίσετε ανθρώπους, και να κάνετε τους άλλους να πιστεύουν την εικόνα, είναι το πιο δύσκολο πράγμα».

Βίντεο Texas A&M College of Architecture

Πηγή: My Modern Met / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.