ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Θέατρο εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά κινεζικά πλοία

Τα γυάλινα «πανιά» θα χρησιμεύουν ως θόλος!

Η κατασκευή του «Grand Theatre Yiwu» στην επαρχία Τσετσιάνγκ (Zhejian), στην Κίνα, πρόκειται να αρχίσει το 2020 και το έργο έχει ανατεθεί στο στούντιο MAD Architects.

Το κτίριο θα βρίσκεται στις όχθες ενός ποταμού και ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από παραδοσιακά τοπικά σκάφη, γεμάτα από τα γυάλινα «πανιά» τους.

Συνολικά, θα καταλαμβάνει έκταση 95.290 τετραγωνικών μέτρων και θα αποτελείται από το μεγάλο θέατρο με χωρητικότητα 1.600, ένα δεύτερο μικρότερο με 1.200 καθίσματα, καθώς και ένα συνεδριακό κέντρο που θα φιλοξενεί 2.000 άτομα.

Το έργο θα συμπεριλαμβάνει και αναμόρφωση της περιοχής, με πεζόδρομους γεμάτους δέντρα, ένα αμφιθέατρο και μια μεγάλη ανοιχτή πλατεία που θα φτάνει μέχρι το νερό.

«Με το βουνό σε απόσταση ως φόντο, και το νερό ως σκηνικό του, ο σχεδιασμός ανταποκρίνεται στην άποψη να εμφανίζεται ως βάρκα, που επιπλέει στον ποταμό», λέει η αρχιτεκτονική εταιρεία.

«Ορίζεται από μια στρωματοποίηση με γυάλινα πανιά τα οποία θυμίζουν τα παραδοσιακά εμπορικά κινέζικα πλοία, τα οποία μετέφεραν αγαθά, ενώ οι λεπτές καμπύλες τους αντανακλούν τις κίονες της αρχαίας λαϊκής αρχιτεκτονικής που είναι χαρακτηριστική της περιοχής.

«Η διαφάνεια και η ελαφρότητα του γυαλιού εκφράζουν την υφή του λεπτού, μεταξωτού υφάσματος, δημιουργώντας έναν δυναμικό ρυθμό ο οποίος τα κάνει να φαίνονται σαν να τα φυσά ο άνεμος. Δρουν σαν προστατευτικός θόλος γύρω από το κτίριο, δημιουργώντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα».

Οι αρχιτέκτονες της MAD λένε επίσης ότι η γυάλινη πρόσοψη του «Grand Theatre Yiwu» θα συμβάλλει στη θερμότητα του κτιρίου τον χειμώνα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν το εσωτερικό γίνεται πολύ ζεστό, θα χρησιμοποιηθούν συστήματα εξαερισμού.

Πηγή: New Atlas / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.