ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Κοράκι στέκεται σαν γορίλας!

Έχει τρελάνει το Διαδίκτυο αυτή η στάση του πουλιού!

Ο Κεϊτάρο Σίμπσον (Keitaro Simpson) βιντεοσκόπησε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, την παράξενη ισορροπία ενός κορακιού στα φτερά του, παίρνοντας μια στάση σαν αυτή ενός γορίλα που στέκεται στα τέσσερα πόδια του.

Μόλις το βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες προσπάθησαν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις, μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες είχαν να δώσουν μια εξήγηση για τη στάση του πουλιού. Αυτό που εκτιμούν είναι ότι έκανε… ηλιοθεραπεία για να στεγνώσει τα φτερά του.

Όπως, μάλιστα είπε η ορνιθολόγος Κέλι Σουίφτ ( Kaeli Swift), από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, η συμπεριφορά του κορακιού ήταν απόλυτα φυσιολογική, γιατί ήθελε να χτυπήσει ο ήλιος τα φτερά του, μαζεύοντας ακόμα και την ουρά, δίνοντας την αίσθηση ότι έλειπαν.

«Συνήθως το στόμα είναι ανοικτό και το σώμα είναι πιο κοντά στο έδαφος, καθιστώντας τη συμπεριφορά πιο προφανή, αλλά ίσως το βίντεο τραβήχτηκε στην αλλαγή της στάσης.

«Σε κάθε περίπτωση η ηλιοθεραπεία, όπως αυτή, είναι μια κοινή συμπεριφορά μεταξύ των πτηνών. Μερικές φορές πρόκειται για το ζέσταμα, αλλά πολλές φορές για φροντίδα φτερών. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να μειώσει τα βακτήρια και τα ακάρεα που ζουν στα φτερά».

Η Swift αποκάλυψε επίσης ότι το κοράκι δεν μπορούσε να επιβιώσει χάνοντας τα πόδια του, όπως μερικοί υπέθεσαν, καθώς θα το εμπόδιζε να πετάξει.

Μια άλλη πιθανή εξήγηση η οποία προτάθηκε είναι ότι το πουλί ήταν κουρασμένο ή πεινασμένο, καθώς τα φτερά ήταν πεσμένα. Αλλά δεν δικαιολογείται από τη γενικότερη εικόνα του.

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.