ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Τερατώδες καλαμάρι μπροστά στην κάμερα!

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια είδη των ωκεανών.

Τα γιγαντιαία καλαμάρια είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν στην άγρια ​​φύση και ο αριθμός που έχει γίνει κάτι τέτοιο, μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αυτή τη φορά που οι επιστήμονες κατέγραψαν ένα βίντεο με την ξαφνική εμφάνιση του σε βάθος 750 μέτρων στον Κόλπο του Μεξικού, 160 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λουιζιάνας και της Αλαμπάμα στα ύδατα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι επιστήμονες που χρηματοδοτήθηκαν από το γραφείο Ωκεάνιας και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης και Έρευνας του Ωκεανού (National Oceanic and Atmospheric Administration’s Office of Ocean Exploration and Research), πραγματοποίησαν αποστολή δύο εβδομάδων, αναπτύσσοντας μια ειδική φωτογραφική μηχανή που ονομάζεται «Μέδουσα».

Η «Μέδουσα» έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει πλάσματα θάλασσας. Είναι το ίδιο σύστημα που χρησιμοποίησε και το μέλος της ομάδας Δρ. Έντι Γουάντερ (Dr Edie Widder), όταν τράβηξε το πρώτο βίντεο ενός γιγαντιαίου καλαμαριού βαθιά στον ωκεανό, στις ακτές της Ιαπωνίας το 2012.

Η κάμερα «Μέδουσα» αναπτύχθηκε 5 φορές για 24ωρες βιντεοσκοπήσεις σε βάθος πάνω από 750 μέτρα, οπότε η ομάδα έπρεπε να εξετάσει 120 ώρες βίντεο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι είχαν τραβήξει ένα γιγαντιαίο καλαμάρι, νεαρής ηλικίας και μήκους τεσσάρων μέτρων, από ένα είδος το οποίο μπορεί να φτάσει σχεδόν στα 12 μέτρα!

Αυτή είναι η τρίτη που γυρίστηκε βίντεο με ένα γιγαντιαίο καλαμάρι στο φυσικό βιότοπό του. Το τρίτο είχε εντοπιστεί το 2015 ενός κοντά στην επιφάνεια του κόλπου Τογιάμα της Ιαπωνίας.

«Βρήκαμε το καλαμάρι μετά από πέντε αναπτύξεις της «Μέδουσας», παρά το γεγονός ότι χιλιάδες ρομποτικά υποβρύχια που έκαναν καταδύσεις στον Κόλπο του Μεξικού δεν το είχαν καταφέρει», γράφει ο Widder.

«Αυτό υποδηλώνει ότι δεν του αρέσουν τα λαμπερά φώτα υποβρυχίων και ότι η μυστική παρακολούθηση μπορεί να μας επιτρέψει να ανακαλύψουμε και άλλα πλάσματα που δεν έχουμε δει ποτέ μέχρι σήμερα».

Βίντεο Edie Widder & Nathan Robinson / Oceanexplorergov

Πηγή: Peta Pixel / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.