ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κεντήματα σε φύλλα

Εκπληκτική διακόσμηση πάνω σε ένα τόσο εύθραυστο υλικό.

Η Γερμανίδα καλλιτέχνης Σουζάνα Μπάουερ (Susanna Bauer) χρησιμοποιεί τα πεσμένα φύλλα των δέντρων σαν καμβά για τα έργα της, είτε πρόκειται για την κατασκευή διακοσμητικών, είτε γλυπτών.

Η Bauer θεωρεί την ευθραυστότητα της φύσης ως αναπόσπαστη σχέση του ανθρώπου με την επιβίωσή του και για το λόγο αυτό πιστεύει ότι τα φύλλα είναι το πλέον κατάλληλο υλικό για τις δημιουργίες της, οι οποίες χωράνε στην παλάμη.

Η καλλιτέχνης με έδρα την Κορνουάλη κεντάει τα ξερά φύλλα που μαζεύει από τα πάρκα και τους δρόμους με λεπτό βαμβακερό νήμα για να παράξει μοναδικά αντικείμενα.

Η Bauer προσέχει να μην τα σπάσει κατά τη διαδικασία του κεντήματος, και εργάζεται σταδιακά κόβοντας και ενώνοντας τα φύλλα, μέχρι να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα ευαίσθητα έργα της περιλαμβάνουν μια ποικιλία τεχνικών για την επεξεργασία τους διευθέτηση και την αλλαγή των φύλλων σε έργο τέχνης με ένα λεπτό νήμα.

Μερικά από τα κομμάτια της είναι πιο γεωμετρικά, όπως οι τέλειοι κύβοι με ραφές, ενώ άλλα αποτελούνται από τυλιγμένα φύλλα τα οποία είναι ραμμένα στην άκρη.

Ακόμα, σε κάποια έργα της ενώνει πολλά φύλλα σε ενιαία κομμάτια, όλα ραμμένα μεταξύ τους, ενώ δημιουργεί διάτρητους κύκλους τους οποίους στη συνέχεια γεμίζει με το βελονάκι και την κλωστή της.

«Υπάρχει μια ωραία ισορροπία στο έργο μου ανάμεσα στην ευθραυστότητα και τη δύναμη», λέει η ίδια. «Το βλέπω όταν πρόκειται να ράψω ένα εύθραυστο φύλλο ή ένα λεπτό ξηρό κομμάτι ξύλου, αλλά και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο – στην τρυφερότητα και την ένταση στις ανθρώπινες σχέσεις, την παροδική αλλά διαρκή ομορφιά της φύσης που μπορεί να βρεθεί στο μικρότερο λεπτομέρειες.

»Ευπάθεια και ανθεκτικότητα που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη φύση στο σύνολό της ή στις ιστορίες των επιμέρους όντων», εξηγεί η Susanna Bauer για το έργο της.

Πηγή: Designboom / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.