ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γκράφιτι με φύλλα και λάσπη!

Δημιουργίες ενός εξαιρετικά ταλαντούχου άστεγου καλλιτέχνη.

Στην πόλη Κολλάμ, στην Κεράλα της Ινδίας, πολλοί τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι από έναν μυστηριώδη καλλιτέχνη, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα Ραζού (Raju), το οποίο δεν είναι το πραγματικό του.

Ο άνθρωπος αυτός ξοδεύει χρόνια από τη ζωή του, για να ζωγραφίζει διάφορα τοπία με ελάχιστα και αντισυμβατικά υλικά. Οι βούρτσες του είναι μια χούφτα από φύλλα δέντρων, ενώ τα χρώματα του προέρχονται από λάσπη, λουλούδια, κάρβουνο και φυσικές χρωστικές ουσίες

Κρίνοντας από τα βρώμικα ρούχα του και την άστατη γενειάδα, νομίζετε ότι ήταν ένας από τους πολλούς άστεγους, αλλά στην ουσία είναι ένας εξωφρενικά ταλαντούχος καλλιτέχνης.

Για τουλάχιστον 8 χρόνια, ο Raju διασκεδάζει τους ανθρώπους της πόλης με τις όμορφες εικόνες που σχεδιάζει στους τοίχους.

Ωστόσο, η ζωή του Raju είναι ένα μυστήριο. Κανείς δεν γνωρίζει από πού ήρθε, πώς βρέθηκε στον δρόμο ή πώς άρχισε να ζωγραφίζει τοιχογραφίες με τα ασυνήθιστα εργαλεία του.

Κάθε φορά που ξεκινάει ένα νέο έργο, πλήθη συγκεντρώνονται γύρω του και τον παρακολουθούν να ζωγραφίζει. Αν και τα υλικά του είναι ανορθόδοξα, τα θέματα της ζωγραφικής του δεν είναι καθόλου παράξενα.

Αρχικά, μαζεύει φύλλα από τον δρόμο, με τα οποία πετυχαίνει τις πράσινες αποχρώσεις. Με τη λάσπη και το κάρβουνο που έχει απλώσει στα χέρια του, βάζει το μαύρο και το καφέ, ενώ έχει κάποιες σακούλες με διάφορα λουλούδια για τα υπόλοιπα χρώματα, όπως μπλε, κίτρινο, κόκκινο.

Τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει για αυτόν, δεν δίνουν πληροφορίες για τη ζωή του. Κάποιοι λένε ότι κάποτε ήταν εκπαιδευμένος καλλιτέχνης και σχεδιαστής, αλλά μια μέρα άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα, έφυγε από το σπίτι του, καταλήγοντας στον δρόμο.

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.