ΖΩΗ

Το νησί όπου όλοι ανήκουν στην ίδια οικογένεια!

Ο γενάρχης τους εγκαταστάθηκε πριν από 150 χρόνια!

Photo Credit Patrick Dayshaw and Kirsten Rohrbach

Το νησί Πάλμερστον (Palmerston) είναι μια πανέμορφη κοραλιογενής ατόλη στην Πολυνησία, όπου κάποιος μπορεί να φτάσει μετά από ένα ταξίδι εννέα ημερών με ιδιωτικό σκάφος.

Ανήκει στα νησιά Κουκ και σήμερα ζουν εκεί 62 άνθρωποι, όλοι απόγονοι του Ουίλιαμ Μάστερς (William Masters), ξυλουργού πλοίων και κατασκευαστή βαρελιών, ο οποίος εγκαταστάθηκε εκεί το 1863 με τις δύο Πολυνήσιες συζύγους του.

Photo Credit Patrick Dayshaw and Kirsten Rohrbach

Αργότερα απέκτησε και τρίτη σύζυγο, δημιουργώντας μια πολύ μεγάλη οικογένεια, με περίπου 23 παιδιά, των οποίων οι απόγονοι τώρα κατοικούν στο νησί.

Όλοι οι Μάστερς θεωρούν το νησί προγονικό «σπίτι» τους και μάλιστα, το 1954 η οικογένεια απέκτησε τίτλους πλήρους κυριότητας του νησιού.

Τρεις κλάδοι της οικογένειας παραμένουν στην ατόλη, με κάθε κλάδο να κατάγεται από κάθε μία από τις τρεις αρχικές συζύγους του Ουίλιαμ, ενώ ο γάμος μέσα σε κάθε κλάδο της οικογένειας απαγορεύεται.

Υπολογίζεται ότι περίπου 300 άτομα ζούσαν στο μικρό νησί μεταξύ του 1950 και του 1970.

Οι κάτοικοι ασχολούνται με την αλιεία, τη συγκομιδή καρύδων και φτερών πουλιών, κάνουν κοσμήματα, παίζουν βόλεϊ ή κολυμπούν. Ωστόσο, έχουν ηλεκτρική ενέργεια και ακόμη και Διαδίκτυο, αλλά μόνο για μερικές ώρες την ημέρα.

Photo Credit Patrick Dayshaw and Kirsten Rohrbach

Λίγοι έχουν κινητά τηλέφωνα και υπάρχει ακόμη και μια δορυφορική τηλεόραση. Αλλά κανείς δεν πωλεί τίποτα εκεί – τα χρήματα χρησιμοποιούνται μόνο για να αγοράσουν προμήθειες από τον έξω κόσμο.

Η ζωή μοιάζει πραγματικά ειδυλλιακή – ειδικά τις Κυριακές όταν το κουδούνι της εκκλησίας καλεί τους ανθρώπους για τη λειτουργία, μετά από την οποία δεν επιτρέπεται η εργασία.

Photo Credit NASA

Το νησί ανακαλύφθηκε από τον εξερευνητή Τζέιμς Κουκ (James Cook), ο οποίος τού έδωσε το όνομα του Χένρι Τέμπλ Πάλμερστον (Henry Temple Palmerston), Λόρδου του Βρετανικού Ναυαρχείου. Το κανονικό, αρχαίο όνομα του νησιού ήταν Αβαράου (Avarau), στη γλώσσα των Μαορί, που σημαίνει «διακόσιες είσοδοι του λιμανιού».

Photo Credit Patrick Dayshaw and Kirsten Rohrbach

Η ατόλη αποτελείται από περισσότερες από δώδεκα αμμώδεις κοραλλιογενείς νησίδες οι οποίες όλες μαζί σχηματίζουν ένα δαχτυλίδι κατά μήκος ενός κοραλλιογενή υφάλου και περικλείουν μια λιμνοθάλασσα.

Photo Credit Patrick Dayshaw and Kirsten Rohrbach

Κανένα αεροσκάφος δεν μπορεί να προσγειωθεί επάνω σε αυτόν τον ύφαλο. Τα ελικόπτερα δεν έχουν την εμβέλεια για να φτάσουν στο νησί, το οποίο τελικά είναι προσβάσιμο μόνο με πλωτά μέσα.

Από τη μία πλευρά, η απομονωμένη ζωή του Palmerston είναι ευεργετική για το νησί, καθώς παραμένει παρθένο. Από την άλλη, η απομόνωση αυτή εγκυμονεί κινδύνους σε περίπτωση προβλήματος υγείας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Πηγές: Bored Panda και Wikipedia / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.