ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Η μοναχική πάπια

Έζησε μόνη της σε ένα απομακρυσμένο νησί.

Ο Τρέβορ ήταν μια πάπια, η οποία εμφανίσθηκε μυστηριωδώς στο βραχώδες νησί Νιούε (Niue), που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, περίπου 2.400 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας.

Η εμφάνιση της έγινε μετά από μια ισχυρή καταιγίδα, και η πάπια μεταφέρθηκε εκεί πιθανότατα από το νησί Τόνγκα, περίπου 600 χιλιόμετρα δυτικά από τη Νέα Ζηλανδία.

Στο Niue των 1.600 κατοίκων, η παρουσία του Τρέβορ έκανε αίσθηση, καθώς δεν υπήρχε άλλη πάπια στο νησί. Μόλις… προσγειώθηκε στο νησί, συνειδητοποίησε ότι και αυτός είχε κάποιο πρόβλημα. Δεν υπήρχαν υγρότοποι, λίμνες ή ποτάμια.

Υδρολογικά, το Niue ήταν τόσο άγονο όσο ένας «βράχος», όπως αναφερόταν συνήθως. Έτσι, δημιουργήθηκε μια λασπώδης γούρνα στην άκρη του δρόμου, η οποία έγινε το νέο σπίτι του Τρέβορ, που έγινε μέρος της κοινότητας.

Μάλιστα, έγινε ορόσημο για το νησί και όσοι πήγαιναν εκεί για διακοπές, οι οδηγίες που καθοδηγούσαν τους τουρίστες για να βρουν τον προορισμό τους, έλεγαν «δεξιά από την πάπια« ή «αριστερά από την πάπια»!

Ο Τρέβορ ήταν αγριόπαπια Μάλαρντ (mallard) γνωστή στην Ελλάδα ως «Πρασινοκέφαλη πάπια», την οποία φρόντισαν οι ντόπιοι σαν οικόσιτη και την τάιζαν με μπιζέλια, καλαμπόκι και ρύζι, από τη στιγμή που έφτασε τον Ιανουάριο του 2018.

Η πάπια είχε μάθει το νησί και πετούσε όπου της πρόσφεραν φαγητό, ενώ είχε αναπτύξει φιλίες με έναν κόκορα και ένα κοτόπουλο, που ζούσαν κοντά στη λακκούβα.

Μερικοί ανησυχούσαν ότι ο Τρέβορ μπορούσε να φύγει μόνος του και να πετάξει σε ένα μέρος όπου υπάρχουν πάπιες. Άλλοι ήθελαν να φέρουν μια πάπια στο νησί, για να του κρατήσει συντροφιά.

Η φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή του, πάντως, διακόπηκε στις 26 Ιανουαρίου 2019. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε ξαπλωμένο σε ένα θάμνο, όταν δέχτηκε επίθεση από σκύλους.

Τα νέα του θανάτου του Τρέβορ προκάλεσαν μια έκρηξη θλίψης στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Κατηγορίες:ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.