ΕΡΕΥΝΑ

Κάτι τρύπησε τον γαλαξία, αλλά κανείς δεν ξέρει τι ήταν!

Ένα τεράστιο μυστήριο στο Διάστημα!

Μια «κοσμική γροθιά» άνοιξε τεράστια τρύπα στον γαλαξία μας, αλλά τα ανθρώπινα τηλεσκόπια δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν την «αόρατη» δύναμη, η οποία εκτιμάται ότι έχει μέγεθος σαν «ένα εκατομμύριο φορές η μάζα του ήλιου»!

«Είναι κάτι σαν μια πυκνή σφαίρα», δήλωσε η Άνα Μπονάκα (Ana Bonaca), ερευνήτρια του Κέντρου Αστροφυσικής του Harvard-Smithsonian, η οποία ανακάλυψε στοιχεία για το «κρουστικό εκκρεμές», όπως αναφέρεται.

Η Bonaca παρουσίασε τα αποδεικτικά στοιχεία στις 15 Απριλίου 2019, στη διάσκεψη της Αμερικανικής Φυσικής Εταιρείας στο Ντένβερ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, το «κρουστικό εκκρεμές» είναι «πολύ πιο τεράστιο από ένα αστέρι… Δεν υπάρχουν απλά άστρα αυτής της μάζας. Μπορούμε να πούμε ότι και αν ήταν μαύρη τρύπα θα ήταν υπερμεγέθης, σαν αυτές που βρίσκουμε στο κέντρο του δικού μας γαλαξία».

Δεν είναι αδύνατο να υπάρχει μια δεύτερη υπερμεγέθης μαύρη τρύπα στον γαλαξία μας, είπε η Bonaca. Αλλά θα περίμενε κανείς να δει κάποια ένδειξη του, όπως ακτινοβολία. Και οι περισσότεροι μεγάλοι γαλαξίες φαίνεται να έχουν μια μόνο υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο τους.

«Θα μπορούσε να είναι σαν ένα φωτεινό αντικείμενο που έφυγε και κρύβεται κάπου στον γαλαξία», πρόσθεσε.

Αλλά αυτό φαίνεται απίθανο, εν μέρει λόγω της τεράστιας κλίμακας του αντικειμένου.

Πάντως, αυτή τη στιγμή, οι ερευνητές πιστεύουν ότι πρόκειται για σκοτεινή ύλη, αλλά δεν γνωρίζουν το ακριβώς είναι. Το σύμπαν μας φαίνεται να δρα σαν τη φωτεινή ύλη, τα πράγματα που μπορούμε να δούμε είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα του τι είναι εκεί έξω, λένε.

Οι γαλαξίες συνδέονται μαζί σαν να υπάρχει κάτι βαρύ μέσα τους, συγκεντρωμένο στα κέντρα τους, δημιουργώντας τεράστια βαρύτητα. Έτσι οι περισσότεροι φυσικοί θεωρούν ότι υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω, κάτι αόρατο.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις από τι είναι φτιαγμένο, αλλά καμία από τις προσπάθειες για την άμεση ανίχνευση της σκοτεινής ύλης δεν έχει ακόμη φέρει αποτελέσματα.

Αυτή η πυκνή «αόρατη σφαίρα», κάτι που βυθίζεται μέσα από τον Γαλαξία μας, προσφέρει στους φυσικούς ένα νέο κομμάτι αποδείξεων ότι η σκοτεινή ύλη μπορεί να είναι πραγματική.

Μέχρι στιγμής, η ανακάλυψη της Bonaca είναι μοναδική, τόσο καινούργια που δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα σε επιστημονικά περιοδικά.

Πηγή: Live Science / Εικόνες Unsplash / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.