ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ευτυχισμένος σκύλος μέσα στα λουλούδια

Απολαμβάνει και αυτός την ομορφιά του τοπίου.

Ο Χάτσι (Hachi) είναι είναι ένα πανέμορφο Σίμπα Ίνου (Shiba Inu), το οποίο θεωρείται από τα σκυλιά σύμβολα της Ιαπωνίας μαζί με τις άλλες πέντε αυθεντικές φυλές (Akita Inu, Shikoku Inu, Kishu Inu, Hokkaido και Kai Ken) τα οποία εκτράφηκαν πριν από τον 19ο αιώνα.

Η ιδιοκτήτρια του είναι η φωτογράφος Μασάγιο Ισιζούκι (Masayo Ishizuki), γνωστή ως ISSY-RIDER, η οποία συνδυάζει την ομορφιά του Hachi με το κατάφυτο πάρκο «Hitachi Seaside Park», λίγο έξω από το Τόκιο.

Με τον φακό της, τραβά τις φωτογραφίες του Hachi μέσα στα πανέμορφα σκηνικά των εκατομμυρίων λουλουδιών που ανθίζουν μέσα στο πάρκο.

Η Ishizuki άρχισε να τραβά φωτογραφίες από τον Hachi και να τις δημοσιεύει στη δική του σελίδα Instagram το 2012 γιατί, όπως είπε, «φαίνεται πολύ χαρούμενος μέσα στα λουλούδια και είναι ιδιαίτερα χαριτωμένος».

Μέσα από τις εικόνες αυτό το γλυκό κουτάβι εκπέμπει μια ζεστασιά, αλλά η ιδιοκτήτριά του είπε ότι δεν ήταν πάντα έτσι. Ήταν πολύ φοβισμένος όταν τον πήρε το 2016, «αλλά τώρα είναι πολύ φιλικός με όλους».

Λόγω της γενεαλογίας και της προσωπικότητάς τους, τα Shiba θεωρούνται ο νούμερο ένα σύντροφος σκύλος στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την American Kennel Club.

Αυτά τα σκυλιά είναι υψηλής ενέργειας και ενώ μπορούν να είναι «άγρια» απέναντι στους ξένους, δείχνουν μεγάλη πίστη στους ιδιοκτήτες τους.

Τα Shiba Inu έχουν γίνει στοιχείο της ιαπωνικής κουλτούρας και απόδειξη είναι ότι έχουν τρεις διαφορετικές λέξεις για να περιγράψουν την «ουσία ενός Shiba».

Το Kan-i – που αναφέρεται στην εγρήγορση και την ανδρεία του. Το Ryosei – που σημαίνει ότι είναι καλοπροαίρετο, πιστός και υπάκουος. Και το Soboku – το οποίο περιγράφει την όμορφη εμφάνισή τους.

Τα Shiba είναι πολύ καθαρά σκυλιά, σχεδόν εξοικειωμένα με τις γάτες. Γλείφουν τα πόδια τους ή αποφεύγουν το περπάτημα στις λακκούβες. Οι γούνες τους είναι απωθητικές στη βρωμιά, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες τους δεν χρειάζεται να τα πλένουν τόσο συχνά.

Το Hitachi Seaside Park, στο οποίο φωτογραφίζεται ο Hachi, φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία από πολύχρωμα λουλούδια και φυτά που ανθίζουν σε όλες τις εποχές.

Εκτιμάται, ότι εκεί υπάρχουν περίπου 4,5 εκατομμύρια φυτά νεμόφιλα, τα οποία κάνουν τα χωράφια να φαίνονται μπλε όπως ο ουρανός πάνω από αυτά.

Άλλα λουλούδια που ανθίζουν εκεί, είναι μεταξύ άλλων τουλίπες, ηλίανθοι, νάρκισσοι, παπαρούνες και νεροκυπάρισσο ή κόκια, που μετατρέπει τα χωράφια κόκκινα το φθινόπωρο.

Το «Hitachi Seaside Park» εκτείνεται σε 865 στρέμματα, εκ των οποίων τα 500 είναι ανοικτά για το κοινό.

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.