ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορεύοντας με καρχαρίες!

Υπέροχες υποβρύχιες εικόνες.

Ο Χουάν Όλιφταντ (Juan Oliphant) είναι κάτι περισσότερο από υποθαλάσσιος φωτογράφος, καθώς οι προσπάθειες κατανόησης της συμπεριφοράς του καρχαρία και συντήρησής του, τον έκαναν μια κορυφαία παρουσία στον τομέα του.

Ο πρωταρχικός στόχος με το έργο του είναι να δημιουργήσει μια πρωτοβουλία για παγκόσμια αλλαγή αντίληψης για ένα από τα πιο παρεξηγημένα είδη του πλανήτη, τους καρχαρίες.

Ο πολυτάλαντος φωτογράφος και δύτης, με έδρα τη Χελέιουα (Haleiwa), στη Χαβάη, επικεντρώνεται κυρίως στην ωκεάνιες και υποθαλάσσιες εικόνες.

«Η φωτογραφία είναι ένα εργαλείο, ο τρόπος που μπορώ να μιλήσω για τους καρχαρίες, μια φωτογραφία αξίζει περισσότερο από χίλιες λέξεις σε κάθε γλώσσα, προσπαθώ να συλλάβω τόσο αίσθημα και να προκαλώ τόσο συγκίνηση όσο προσπαθώ να προκαλώ τους ανθρώπους να κάνουν ερωτήσεις», γράφει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του.

«Θέλω να απαθανατίσω και να μοιραστώ στιγμές που ξεκινούν μια συζήτηση για τους καρχαρίες και τη σχέση που έχουμε μαζί τους. Χρησιμοποιώ τον χρόνο, τα ταλέντα μου και την εργασία σε όλο τον κόσμο, για να βοηθήσω να αλλάξω τον φόβο των ανθρώπων σε γοητεία και σεβασμό για αυτά τα πλάσματα».

Ο Oliphant είναι από τους εμπνευστές των προγραμμάτων «One Ocean Diving» και «Water Inspired Conservation Group», όπου μαζί με τους συνεργάτες του πλησιάζουν και κολυμπούν με τους καρχαρίες σε μια απόλυτη και εντυπωσιακή εξοικείωση.

Τις εκπληκτικές υποβρύχιες φωτογραφίες που βγάζει, τις χρησιμοποιεί για να βοηθήσει και να εμπνεύσει όσους νοιάζονται για τον υποβρύχιο κόσμο και ειδικά για τους καρχαρίες, δείχνοντας μια άλλη εικόνα από αυτήν που γνωρίζουμε.

Πηγή: Design You Trust / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.