ΕΡΕΥΝΑ

Αυτή η εικόνα χρειάστηκε 16 χρόνια, για να γίνει!

Είναι ένα πορτρέτο του μακρινού σύμπαντος!

Οι αστρονόμοι έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο και πληρέστερο «ιστορικό βιβλίο» των γαλαξιών σε μία σύνθετη εικόνα, χρησιμοποιώντας παρατηρήσεις 16 ετών από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA.

Το «ψηφιδωτό» των βαθιών ουρανών, που δημιουργήθηκε από περίπου 7.500 ατομικές εικόνες, παρέχει ένα ευρύ πορτρέτο του μακρινού σύμπαντος, το οποίο περιέχει 265.000 γαλαξίες που εκτείνονται από 13,3 δισεκατομμύρια χρόνια έως μόλις 500 εκατομμύρια χρόνια μετά το Mπινγκ Mπανγκ.

Επίσης, απεικονίζεται η εξελικτική ιστορία του σύμπαντος σε μια σφαιρική άποψη. Το πορτρέτο δείχνει πώς οι γαλαξίες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, ώστε να γίνουν οι γιγαντιαίοι γαλαξίες που βλέπουμε στο κοντινό σύμπαν.

Αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια, που ονομάζεται «Hubble Legacy Field», συνδυάζει επίσης τις παρατηρήσεις που έλαβαν οι αστρονόμοι από αρκετές έρευνες στο βαθύ σύμπαν, συμπεριλαμβανομένου του Extreme Deep Field (XDF), της βαθύτερης θεώρησης του σύμπαντος.

Η περιοχή μήκους κύματος εκτείνεται από το υπεριώδες έως το εγγύς υπέρυθρο φως, καταγράφοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της δημιουργίας των γαλαξιών με την πάροδο του χρόνου.

Το βίντεο ξεκινά με την προβολή των χιλιάδων γαλαξιών στο «Ultra Deep Field» του Hubble και σιγά σιγά κάνει ζουμ για να αποκαλύψει το μεγαλύτερο «Hubble Legacy Field», το οποίο περιέχει τους 265.000 γαλαξίες.

Βίντεο NASA

Πηγή: Neatorama / Credits NASA, ESA, G. Illingworth (University of California, Santa Cruz) and G. Bacon (STScI) / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.