ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Σπίτι λαβύρινθος!

Δωμάτια σε σχήμα κύβου…

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Γιο Σιμάντα (Yo Shimada) διακρίνεται τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία ανορθόδοξων χώρων διαβίωσης. Η τελευταία του κατασκευή κινείται στο ίδιο πλαίσιο και ξεχωρίζει.

Το «σπίτι στο Hokusetsu» είναι μια κατοικία στην πόλη της Οσάκα και έχει σχεδιαστεί για μια πολυμελή οικογένεια, η οποία ήθελε να «εκτιμήσει ο ένας την παρουσία του άλλου».

Ο Shimada πιστεύει ότι οι συμβατικές κατοικίες περιορίζουν τους ενοίκους τους, ενώ «είναι άνετες, αισθάνομαι ότι μπορεί να τους εξαναγκάσει σε έναν προκαθορισμένο τρόπο ζωής», εξηγεί.

Για το «σπίτι στο Hokusetsu» κατασκευάστηκαν 12 δωμάτια σε σχήμα κύβου, προκειμένου να διαμορφώσει ένα ασυνήθιστο σχήμα.

Οι κύριες λειτουργίες έχουν τοποθετηθεί μέσα στα τετράγωνα μέρη, ενώ οι περιοχές που τα συνδέουν και έχουν σχήμα ρόμβου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία διαφορετικών δραστηριοτήτων.

Αυτή η ασυνήθιστη διάταξη εξασφαλίζει την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ένα σημαντικό αίτημα του πελάτη, επιτρέποντας συγχρόνως το φυσικό φως να εισέλθει μέσα από δύο εσωτερικές αυλές στο κέντρο του κτιρίου.

Υπάρχουν τρεις επιπλέον ελεύθεροι χώροι στον κήπο και στην περίμετρο του οικοπέδου. «Η διάταξη ενθαρρύνει τους κατοίκους να κινούνται μεταξύ των διαφόρων δωματίων για να ανακαλύψουν ξανά τη δική τους θέση», λέει ο Shimada.

«Αυτό το σπίτι είναι γεμάτο με αυτόνομους χώρους οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους. Είναι ένας «κρυσταλλικός λαβύρινθος» όπου οι χώροι αντανακλώνται σε ένα πρισματικό σχεδιασμό».

Πηγή: Designboom / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.