ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Οι σκύλοι σας ακούν και όταν υπάρχει θόρυβος!

Τι διαπίστωσαν ερευνητές.

Οι σκύλοι είναι εκπληκτικά καλοί στο φιλτράρισμα του θορύβου του περιβάλλοντος, για να ανταποκριθούν στις κλήσεις των αφεντικών τους, όταν τους φωνάζουν με το όνομά τους.

Τα σκυλιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ακούν τα ονόματά τους, ακόμη και σε ένα θορυβώδες περιβάλλον, όπως ένα πάρτι. Αντιδρούν όπως οι άνθρωποι σε ανάλογα θορυβώδες περιβάλλον. Αυτό αναφέρει μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Animal Cognition.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ εξέτασαν τη συμπεριφορά των σκύλων, ηχογραφώντας το όνομα τους ή άλλο όνομα με τον ίδιο αριθμό συλλαβών και παρόμοιο τόνο φωνής.

Οι ηχογραφήσεις είχαν τρία επίπεδα θορύβου στο υπόβαθρο, ο οποίος όλο και μεγάλωνε. Όταν οι σκύλοι στρέφονταν από τα ηχεία όταν άκουγαν το όνομά τους. Μόνο στο τρίτο επίπεδο, όταν ο θόρυβος του περιβάλλοντος ήταν πιο δυνατός από το όνομά, δεν ανταποκρίθηκαν.

«Τα σκυλιά είναι κοινωνικά πλάσματα που δίνουν προσοχή στους ενήλικες γύρω τους και έχουν εξελιχθεί για να το κάνουν», δήλωσε η συν-συγγραφέας Ροσέλ Νιούμαν (Rochelle Newman), καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Ακουστικών και Ομιλιών του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

«Από μια άποψη, είναι μια πολύ καλή σύγκριση με τα βρέφη», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι είναι σε θέση να ακούσουν τα ονόματά τους μέσα από θόρυβο πιο εύκολα από τα μωρά!

Για τη μελέτη, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν κατοικίδια σκυλιά, καθώς και σκύλους εργασίας. Είναι ενδιαφέρον ότι οι σκύλοι εργασίας είχαν καλύτερη απόδοση από τα τετράποδα που ζουν μέσα στα σπίτια.

Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα σκυλιά έχουν περισσότερη εκπαίδευση και επίσης επειδή οι χειριστές τους τείνουν να χρησιμοποιούν τα σωστά τους ονόματα πιο σταθερά αντί για ψευδώνυμα.

Πηγή: Mother Nature Nerwork / Εικόνες Pixabay / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.