ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτοί οι ντελιβεράδες μεταφέρουν τα πάντα!

Κουβαλούν ό,τι μπορείς να φανταστείς!

Τα δίκυκλα είναι τα πιο δημοφιλή μέσα μεταφοράς στο Βιετνάμ, ειδικά σε μεγάλες και πυκνές πόλεις όπως το Ανόι. Τα παπάκια είναι τρόπος ζωής, όχι μόνο για να αποφεύγεις την κίνηση, αλλά και για κάθε είδους μεταφορές.

Μεταφέρουν από τετραμελείς οικογένειες μέχρι στοίβες αυγών, λουλούδια, ψάρια για ενυδρεία, υφάσματα. Κάθε είδος από προϊόντα στοιβάζονται σε επικίνδυνα ύψη.

Αυτά τα ασυνήθιστα φορτία γοήτευσαν τον Τζον Ίνοχ (Jon Enoch), έναν φωτογράφο, ο οποίος εδρεύει στο Λονδίνο. «Ο τεράστιος σωρός των αυγών, οι πανύψηλες τσάντες πάγου ή τεράστιος όγκος λουλουδιών ήταν οπτικά τόσο εντυπωσιακός, ώστε άρχισα να ρωτώ τους ανθρώπους αν μπορούσα να τραβήξω φωτογραφίες από αυτά», λέει.

«Τα μοτοποδήλατα είναι ένας τρόπος ζωής στη νοτιοανατολική Ασία, είναι το «άλογο» εργασίας της πόλης, που μεταφέρει μια τεράστια και ασυνήθιστη σειρά αγαθών», προσθέτει.

«Όταν ταξίδευα για πρώτη φορά στη Νοτιοανατολική Ασία, πριν από 15 χρόνια, ο αριθμός των μοτοποδηλάτων απλώς με είχε καταπλήξει. Αρχικά, αυτό το επίπεδο κυκλοφορίας που δεν σταματά ποτέ, είναι συντριπτικό στις αισθήσεις – αναρωτιέστε πώς θα καταφέρετε ποτέ να περάσετε δρόμο. Άρχισα να γοητεύομαι από τους οδηγούς και τις παραδόσεις».

Σύμφωνα με τον Guardian, υπάρχουν 5 εκατομμύρια δίτροχα στο Ανόι – μια πόλη με πληθυσμό 7,6 εκατομμυρίων. Κάτι που ισοδυναμεί σε ένα παπάκι ανά άτομο, αν αφαιρέσεις το ένα τέταρτο του πληθυσμού το οποίο είναι πολύ μικρό για να οδηγεί.

Η κίνηση του Ανόι είναι τόσο άσχημη, ώστε το 2017 η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τα μοτοποδήλατα και τα σκούτερ μέχρι το 2030 για να διευκολύνει τη συμφόρηση και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.