ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σφαιρικές πόλεις με λεπτομερή σχέδια

Ένας συνδυασμός τέχνης και αρχιτεκτονικής.

Λονδίνο

Ο Αμερικανός αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης Αμέρ Ισμαΐλ (Amer Ismail), με έδρα το Λονδίνο, έχει αναπτύξει ένα εντυπωσιακό σύνολο περίπλοκων «σφαιρικών σχεδίων» πόλεων από όλο τον κόσμο.

Ξεκινώντας το 2016, ο Ismail ανέπτυξε αυτά τα σχέδια με έντονη έμπνευση από τον καλλιτέχνη Στίβεν Γουιλτσάιρ (Stephen Wiltshire) ο οποίος είχε σχεδιάσει τη Νέα Υόρκη.

Αφού πέρασε πολλά χρόνια στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ξεκίνησε τη δημιουργία μιας σειράς, η οποία κάλυπτε το «ενδιαφέρον του για την αρχιτεκτονική, τον πολεοδομικό σχεδιασμό, τα ταξίδια, τα σχέδια και το… Star Wars».

Κοπεγχάγη

Τα σφαιρικά σχέδια του εμπνέονται από τα ταξίδια σε πόλεις από όλο τον κόσμο, έχοντας επισκεφτεί σχεδόν 50 χώρες μέχρι σήμερα.

Στην αρχή, οι εικόνες του βασίζονταν στους χάρτες της Google και στο προσωπικό του φωτογραφικό αρχείο, αλλά με την πάροδο του χρόνου, ο στόχος του μεταφέρθηκε από μια ακριβή απεικόνιση του χώρου σε μια επανάληψη βασισμένη στην πραγματική του εμπειρία και γνώση του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Οι πόλεις που απεικονίζονται είναι μεταξύ άλλων το Λονδίνο, η πόλη του Κουβέιτ, το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο και η Κοπεγχάγη. Παράλληλα, άνοιξε ο δρόμος και για  εντελώς φανταστικές πόλεις, οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εάν χτιστούν κάποια μέρα.

Τόκιο

Η διαδικασία ξεκινά με το σχεδιασμό των φυσικών στοιχείων, όπως ποτάμια, λίμνες και βουνά σε χαρτί. Έπειτα, δημιουργεί ζώνες των περιοχών, οι οποίες του επιτρέπουν να τοποθετήσει βασικούς δρόμους μέσα στον «πλανήτη», προτού τοποθετήσει κτίρια και πάρκα για να συμπληρώσει την υπόλοιπη πόλη.

Τα σχέδια του είναι μια άσκηση πολεοδομικού σχεδιασμού και τέχνης. Έχουν διάμετρο 360 χιλιοστά και απεικονίζουν την κάθε πόλη σε 360 μοίρες, ενώ πρόκειται για μια χρονοβόρα δημιουργία.

Για κάθε σχέδιο πόλης ο Ismail μεταξύ 1 και 3 εβδομάδων με εντατική δουλειά 12 ωρών την ημέρα. Ωστόσο, όπως λέει, απολαμβάνει την πρόκληση και αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση από την εξέλιξη του έργου.

Κουβέιτ

Χονγκ Κονγκ

Κουβέιτ

Κουβέιτ

Πηγή: Arch Daily / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.