ΖΩΗ

Ξύλινα αεροδρόμια που εξακολουθούν να λειτουργούν

Βρίσκονται σε απομακρυσμένες πόλεις της Ρωσίας.

Η αεροπορική επικοινωνία μεταξύ των πόλεων της αχανούς χώρας δεν περιορίζεται στις σύγχρονες αεροπορικές πύλες της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης. Είναι επίσης δεκάδες μικρά αεροδρόμια σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αυτοί οι αερολιμένες εξακολουθούν να στεγάζονται σε ξύλινα κτίρια και δεν έχουν τερματικούς σταθμούς με τη συνήθη έννοια, χωρίς ροή επιβατών και εξυπηρετούν στις ανάγκες των μικρών αεροσκαφών. Πολλά από αυτά κλείνουν σταδιακά, αλλά μερικά λειτουργούν ακόμη.

Το αεροδρόμιο του Seimchan που χτίστηκε το 1944, διαθέτει ένα αεροσκάφος, το οποίο ταξιδεύει τακτικά και χρησιμοποιείται κυρίως από γεωλόγους που φτιάχνουν χάρτες, νοσοκόμους, δασοφύλακες και αξιωματικούς επιθεώρησης του πάγου.

Την εποχή της ΕΣΣΔ εξυπηρετούσε μόνο τη μεταφορά αμερικανικών αεροσκαφών. Ήταν ένας από τους σταθμούς στον αεροδιάδρομο μεταξύ Αλάσκας και Σιβηρίας.

Pertominskoye

Το χωριό Pertominskoye, που βρίσκεται στην περιοχή Arkhangelsk, κατοικείται από 350 άτομα. Το αεροδρόμιο παρέχει πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα, για να φέρει τους ντόπιους στο διοικητικό κέντρο και πίσω.

Nizhnyaya Pesha

Το Nizhnyaya Pesha είναι ένα κέντρο του αρκτικού τουρισμού με πληθυσμό λίγο μεγαλύτερο από 700 άτομα. Το χωριό είναι πάνω από 180 χρονών. Το αεροδρόμιο συνδέει το Naryan-Mar και το Arkhangelsk.

Yeniseisk

Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται για μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Είχε χρησιμοποιηθεί ενεργά μέχρι το 2016 και ένα χρόνο αργότερα σταμάτησαν όλες οι πτήσεις, καθώς απαιτούνταν κεφάλαια για την επισκευή του.

Solovki

Κατασκευάστηκε πριν από τον εμφύλιο πόλεμο στα νησιά Solovetskye στις αρχές του περασμένου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη διάρκεια του. Εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά έχει όλο και λιγότερους επιβάτες. Οι πτήσεις συχνά ακυρώνονται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και τα νησιά απομονώνονται από την ηπειρωτική χώρα.

Krasnoselkup

Υποδέχεται αεροσκάφη από το Tyumen και το Salekhard, και λειτουργούν μόνο το χειμώνα και το καλοκαίρι καθώς το χειμώνα ο διάδρομος καλύπτεται από χιόνια. Αυτός είναι ένας από τους λίγους αερολιμένες που επισκευάζεται, για να δέχεται σύγχρονα αεροσκάφη.

Nyurba

Η Nyurba στη Yakutia, ήταν γνωστή για την εξόρυξη διαμαντιών και τη μεγαλύτερη μοίρα ελικοπτέρων. Τώρα έχει λιγότερα από 10 χιλιάδες άτομα και το αεροδρόμιο είναι σε άθλια κατάσταση. Αλλά εξακολουθεί να έχει πτήσεις προς το Γιακούτσκ και ναυλώσεις στο Ιρκούτσκ.

Belozyorsk

Αυτό το ξύλινο κτίριο έχει κλείσει. Οι πολίτες της περιοχής Vologodsk άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο «Cherepovets», το οποίο επισκευάστηκε κατά τη δεκαετία του 2000.

Ossora

Το αεροδρόμιο στην Ossora βρίσκεται υπό ανακατασκευή για αρκετά χρόνια. Έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, αλλά δεν συνέβη λόγω της δυσκολίας μεταφοράς των υλικών στη χερσόνησο Καμτσάτκα.

Turukhansk

Για το Turukhansk, αυτός ο αερολιμένας είναι το μόνο μέσο επικοινωνίας με την ηπειρωτική χώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, δεδομένου ότι δεν διαθέτει σιδηροδρομική επικοινωνία ή υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας. Το 2014 ολοκληρώθηκε ένα άλλο σύγχρονο κτίριο, αλλά το ξύλινο παραμένει ακόμα εκεί.

Πηγή: English Russia/ Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.