ΖΩΗ

Διαβάζει στο φως του δρόμου γιατί δεν έχει ρεύμα το σπίτι του!

Η οικογένεια είναι τόσο φτωχή, που δεν μπορεί να πληρώσει τη σύνδεση.

Ένα 12χρονο αγόρι στην πόλη Μότσε (Moche), στο Περού, όταν νυχτώνει, βγαίνει από το σπίτι του στον δρόμο να διαβάσει για το σχολείο του, καθώς δεν μπορεί να κάνει τις εργασίες του κάτω από το φως του κεριού.

Ο Βίκτορ Μαρτίν Ανγκούλο Κόρδοβα (Víctor Martín Angulo Córdoba) εντοπίστηκε από τις κάμερες της Αστυνομίας πριν από ένα μήνα, τον Μάρτιο του 2018.

Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι το αγόρι καθόταν μόνο του το βράδυ κάτω από την κολόνα του ηλεκτρισμού για πολλή ώρα. Στην αρχή θεώρησαν ύποπτη τη συμπεριφορά του, αλλά όταν μεγέθυναν την εικόνα, συνειδητοποίησαν την πραγματικότητα.

Συνειδητοποίησαν ότι το παιδί είχε μαζί του βιβλία και τετράδια και διάβαζε κάτω από το φως του δρόμου. Το γεγονός του εντυπωσίασε και δημοσιοποίησαν το βίντεο από τις κάμερες στον επίσημο λογαριασμό της Αστυνομίας στο Facebook.

Περιττό να πούμε ότι έγινε αμέσως viral και ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια χτυπήματα. Παράλληλα, το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο

Τα τοπικά ΜΜΕ κατόρθωσαν να εντοπίσουν το αγόρι και μίλησαν με τη μητέρα του για να μάθουν ποιος ήταν ο λόγος και έκανε την εργασία τους στο δρόμο αντί να βρίσκεται στο σπίτι.

Όπως αποδείχθηκε η οικονομική κατάσταση της οικογένειας του ήταν δραματική και δεν υπήρχαν τα χρήματα για να δώσουν στην εταιρεία ηλεκτρισμού, προκειμένου να εγκαταστήσει έναν μετρητή στο σπίτι.

Έτσι, ο Βίκτορ αναγκαζόταν να διαβάζει με ένα κερί και σπάνια κατάφερνε να ολοκληρώνει τις εργασίες του από τη στιγμή που ο ήλιος έδυε πιο νωρίς, τον χειμώνα.

Όπως είπε η μητέρα του, ο γιος της τής είπε μία μέρα: «Αν συνεχίσω με το κερί, θα χάσω το μυαλό μου! Θα πάω έξω για να τελειώσω την εργασία μου», προσθέτοντας ότι ο σβέρκος του παιδιού πονάει συχνά καθώς σκύβει για να δει από το φως των κεριών.

Η μητέρα του Βίκτορ δήλωσε ότι παρόλο που βοηθάει καθημερινά με τις δουλειές και στα πρόβατα της οικογένειας, το παιδί αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το σχολείο και παίρνει καλούς βαθμούς.

Αφού η ιστορία του Víctor Martín συγκέντρωσε τόσο μεγάλη ενδιαφέρον στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο δήμαρχος του Moche επισκέφθηκε το αγόρι στο σπίτι του για να το επαινέσει και υποσχέθηκε να πληρώσει προσωπικά για το ηλεκτρικό μετρητή, οπότε δεν θα χρειάζεται να βγαίνει έξω κάθε βράδυ.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του παιδιού είναι μέρος του 5% των 30.000 κατοίκων της Moche, που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Βίντεο Prensa Total

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.