ΝΕΑ

«Σαν εξωγήινη επίθεση»!

Μυστηριώδη φώτα στον ουρανό της Νορβηγίας!

Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο, με παράξενα χρωματιστά σύννεφα, ανησύχησε τους κατοίκους στη βόρεια Νορβηγία, οι οποίοι έκαναν διάφορες εικασίες, ακόμα και για επίθεση από… UFO!

Οι μάρτυρες είδαν, αρχικά, δύο πορτοκαλί κουκκίδες να εμφανίζονται στον ουρανό και ακολούθησε μια πανδαισία χρωμάτων, καθώς τα φωτεινά σύννεφα ενώθηκαν με το πολύχρωμο Βόρειο Σέλας.

Όπως είπε ο Μάικλ Θίοσνερ (Michael Theusner), ο οποίος απαθανάτισε το εντυπωσιακό και μυστηριώδες θέαμα, «έμοιαζε με μια εξωγήινη επίθεση»!

Ο Theusner το κατέγραψε τυχαία, ενώ απαθανάτιζε τα «Βόρεια Φώτα» στις 5 Απριλίου 2019 και ανέβασε ένα σύντομο timelapse στο YouTube.

Όμως, η αιτία των ασυνήθιστων χρωματιστών σύννεφων δεν ήταν επίθεση εξωγήινων, αλλά κάτι πολύ πιο κοντινό στους ανήσυχους Νορβηγούς.

Επρόκειτο για ένα πείραμα της NASA, με τίτλο «Auroral Zone Upwelling Rocket Experiment» ή «AZURE», το οποίο είχε στόχο να συλλέξει περισσότερα στοιχεία για το Βόρειο Σέλας.

Από το διαστημικό κέντρο Άντογια (Andøya) στη βόρεια Νορβηγία, εκτοξεύτηκαν δύο πύραυλοι φορτωμένοι με διάφορα χημικά στοιχεία, τα οποία λειτούργησαν σαν «ιχνοθέτες», ώστε να παρακολουθήσουν οι επιστήμονες τη ροή των σωματιδίων στο Σέλας.

Η ιονόσφαιρα είναι το στρώμα της ατμόσφαιρας της Γης, το οποίο είναι ιονισμένο από την ηλιακή και την κοσμική ακτινοβολία, που βρίσκεται περίπου 75-1000 χιλιόμετρα πάνω από τον πλανήτη μας.

Τα μίγματα των ιχνοθετών δημιουργούν πολύχρωμα σύννεφα, τα οποία επιτρέπουν στους ερευνητές να παρακολουθούν τη ροή των ουδέτερων και φορτισμένων σωματιδίων, αντίστοιχα, είχε εξηγήσει η NASA όταν και το 2018 είχε παρατηρηθεί ανάλογο φαινόμενο.

Βίντεο Michael Theusner

Πηγή: Russia Today / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.