ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κερασιά 2.000 ετών!

Είναι η γηραιότερη στην Ιαπωνία!

Η άνοιξη είναι η περίοδος που η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου καλύπτεται από τα πανέμορφα άνθη της κερασιάς, τα περίφημα σακούρα (sakura).

Ο φωτογράφος Χιντενόμπου Σουζούκι (Hidenobu Suzuki), εκτός από τις εξαιρετικές εικόνες του, μας ενημερώνει για τη «Yamataka Jindai Sakura», ένα από τα τρία υπεραιωνόβια δέντρα κερασιάς.

Το δέντρο αυτό είναι διάσημο, καθώς θεωρείται το γηραιότερο στην Ιαπωνία, με την ηλικία του να υπολογίζεται στα 2,000 χρόνια!

Βρίσκεται στην περιοχή Mukawa-cho, στην πόλη Hokuto-shi, στον νομό Yamanashi. Όπως μας πληροφορεί ο Suzuki, είναι επίσης η μεγαλύτερη κερασιά στη χώρα και δεν είναι τυχαίο ότι έχει αναγνωριστεί ως «εθνικός φυσικός θησαυρός» από το 1922!

Ο Suzuki μας κατατοπίζει ότι η «Yamataka Jindai Sakura» είναι μια ξεχωριστή ποικιλία κερασιάς, η οποία ονομάζεται «Edohigansakura» και είναι εντελώς διαφορετική από τις κερασιές «Someiyoshino», που βρίσκονται συχνά στα αξιοθέατα της Ιαπωνίας.

«Έχει κλαδιά που απλώνονται σε όλες τις κατευθύνσεις όπως μια τεράστια γλάστρα. Νομίζω ότι είναι πραγματικά μοναδική – σχεδόν σαν ένα έργο τέχνης», περιγράφει!

«Υπήρξε μια περίοδος που το δέντρο σχεδόν πέθανε λόγω της γήρανσης, μετά από 2,000 χρόνια ανάπτυξης. Ωστόσο οι βοτανολόγοι του τοπικού πανεπιστημίου και οι γεωπόνοι το έκαναν να ξανανιώσει ύστερα από αρκετά χρόνια προσπαθειών».

Όπως επισημαίνει ο Ιάπωνας φωτογράφος, το δέντρο είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους ντόπιους και κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης τουριστών, οι οποίοι θέλουν να θαυμάσουν από κοντά αυτό το εντυπωσιακό θέαμα.

O Suzuki έχει απαθανατίσει την υπεραιωνόβια κερασιά, αλλά μας προσφέρει και εικόνες από τις άλλες ανθισμένες κερασιές της πατρίδας του.

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.