ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιστήμονας φωτογραφίζει τους ήχους!

Δημιουργεί εικόνες που μοιάζουν με διαστημικά κύματα!

Ο φανατικός με τη φωτογραφία βιοχημικός Λίντεν Γκέντχιλ (Linden Gledhill), πειραματίζεται επί χρόνια με τα την τεχνική των κυμάτων και την εικόνα τους, καταφέροντας να απαθανατίσει τους διάφορους ήχους.

Όπως λέει, χρησιμοποιεί μια τεντωμένη μεμβράνη μπροστά από ένα ηχείο και ένα δοχείο με νερό, το οποίο κάνει κύματα και ταλαντώσεις, όταν δονείται σε συγκεκριμένες συχνότητες από έναν ενισχυτή.

«Ο ήχος περνά μέσα από το νερό και οι δονήσεις αποτυπώνονται στην επιφάνεια η οποία φωτίζεται με τα φώτα LED. Η κάμερα απεικονίζει το φως που ανακλάται στην επιφάνεια. Τα μοτίβα και τα σχήματα μπορεί να διαφέρουν δραματικά ανάλογα με τις εφαρμοζόμενες συχνότητες», εξηγεί ο Gledhill.

Τα πρώτα πειράματα κυματοσκόπησης τα ξεκίνησε στις αρχές του 2016. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, συνειδητοποίησε ότι είναι κάτι που τον ενθουσίαζε, κυρίως, λόγω της ατελείωτης πολυπλοκότητας των μοτίβων και του συνδυασμού χρωμάτων που μπορούν να δημιουργηθούν.

«Οι τεχνικές φωτισμού που χρησιμοποιώ, έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και με έχουν οδηγήσει σε μοναδικά στυλ εικόνας. Πρόσφατα επέκτεινα την απεικόνιση χρησιμοποιώντας βιντεοκάμερες υψηλής ταχύτητας», προσθέτει.

Και το συνεχιζόμενο έργο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, όταν αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι καν η δουλειά του, καθώς ο Gledhill είναι βιοχημικός με διδακτορικό στη φαρμακευτική.

Ωστόσο, η φωτογραφία αποτελεί ένα «δημιουργικό χόμπι το οποίο καθοδηγείται από το πάθος να εξερευνήσω τον κρυμμένο κόσμο που μας περιβάλλει», διευκρινίζει.

«Είναι ένας τρόπος να συνδυάσω μια βαθιά επιθυμία για εξερεύνηση, χρησιμοποιώντας τις επιστημονικές μου γνώσεις και να εκφραστώ μέσω της φωτογραφίας. Θέλω ο κόσμος να δει την ομορφιά που μας περιβάλλει και να υποκινήσει άλλους να μάθουν και να εκτιμήσουν αυτό που βλέπω».

Η δουλειά του Gledhill έχει αρχίσει να κάνει αίσθηση σε διάφορους χώρους, όπως ο τομέας του σχεδιασμού και της μόδας. Μάλιστα, συνεργάζεται με σημαντικά εμπορικά σήματα και παραγωγές.

Βίντεο Linden Gledhill

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Περισσότερα:
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΦΥΣΗ
ΤΟΠΟΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
FOOD
ΒΙΝΤΕΟ
GREECEVIEW
ΝΕΑ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK και στο TWITTER

Επισκεφτείτε και τα άλλα μπλογκ μας: ΠΡΩΙΝΟ και COOKOUZIN-ασχολούνται με τη διατροφή

Κατηγορίες:ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΗ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.