ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωγραφιές από τρίχες!

Τις φτιάχνει Κινέζος κομμωτής.

Ο Άλεν Τσεν (Allen Chen) παίρνει τις τρίχες από τα μαλλιά των πελατών που κουρεύει και κάνει τέχνη με αυτά. Όπως τέχνη κάνει και στα κεφάλια τους, απεικονίζοντας με μαεστρία τα πρόσωπα διάσημων, τους οποίους επιθυμούν.

Ο Chen έχει κομμωτήριο στην πόλη Τσανγκούα (Changhua), όπου έχει γίνει διάσημος με τις δημιουργίες του που κάνουν αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το τελευταίο του αριστούργημα, είναι μια «τριχωτή» των ηρώων των Τριών Βασιλείων, που μοιράστηκε μαζικά στο Weibo μαζί με τα βίντεο του νεαρού κομμωτή στα οποία φαίνεται να τακτοποιεί προσεκτικά τα κομμένα μαλλιά, για να δημιουργήσουν τους τρεις χαρακτήρες.

Ο Άλεν δήλωσε ότι αρχίζει τη δημιουργική διαδικασία αναζητώντας, συνήθως, έμπνευση από το διαδίκτυο. Αφού βρίσκει μια εικόνα που αξίζει να αναδημιουργηθεί από τρίχες, παίρνει μια τσάντα γεμάτη από μικροσκοπικά κομμάτια μαλλιών που απομένουν από τους πελάτες της και αρχίζει να τα απλώνει στον αγαπημένο καμβά, στο πάτωμα του κομμωτηρίου.

Πρώτα χαράζει τα σχέδια και έπειτα τα γεμίζει, φροντίζοντας να ρυθμίσει την ποσότητα μαλλιών που εξαπλώνεται για να δημιουργήσει τη σκίαση και την ψευδαίσθηση του βάθους.

Χρησιμοποιεί τα χέρια του ως τα κύρια εργαλεία, αλλά για τις καλύτερες λεπτομέρειες τακτοποιεί τα μαλλιά με μια πιστωτική κάρτα.

Μιλώντας για το πώς ξεκίνησε με τη ζωγραφική των μαλλιών, ο Allen είπε ότι αναζητούσε άλλους τρόπους να εκφράσει τη δημιουργικότητά του και εμπνεύστηκε από την τέχνη της ζωγραφικής με άμμο.

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.