ΤΟΠΟΙ

Ένα αιωνόβιο δέντρο στην εξέδρα!

Είναι ο πιο διάσημος υποστηρικτής της τοπικής ομάδας.

H «Resistencia Sport Club», ένας μικρός ποδοσφαιρικός σύλλογος στο δεύτερη εθνική της Παραγουάης, είναι ο πρώτος στον κόσμο που έκανε επίσημος μέλος, με δική του φανέλα και κάρτα, ένα δέντρο, το οποίο αναπτύσσεται στις εξέδρες.

Το διάσημο δέντρο του γηπέδου «La Chacharita» πιστεύεται ότι είναι περίπου 100 ετών! Τώρα έχει ύψος περίπου 20 μέτρων και συνεχίζει να αναπτύσσεται μέσα από μια τρύπα στις σκάλες της κερκίδας.

Ο αιωνόβιος… υποστηρικτής της «Resistencia» είναι τόσο παλιός, όσο και ο σύλλογος. Έτσι η διοίκηση της ομάδας και οι φίλαθλοί της θεωρούν ότι αποτελεί μέρος της ιστορίας τους.

Οι κερκίδες του γηπέδου χτίστηκαν πριν από 20 χρόνια. Όμως, κανείς δεν θέλησε να πειράξει το δέντρο που βρισκόταν στην άκρη του χωραφιού που ήταν ο αγωνιστικός χώρος.

Έτσι, ζήτησαν από τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την κατασκευή, να βρουν μια λύση που θα του επέτρεπε να παραμείνει στη θέση του.

Μοιραία, οι εξέδρες χτίστηκαν γύρω από το δέντρο, το οποίο ξεπροβάλλει από μια μεγάλη τρύπα και προσφέρει σκιά στους οπαδούς της ομάδας.

Το 2017, όταν η «Resistencia» γιόρτασε την 100η επέτειό της, η διοίκηση αποφάσισε να τιμήσει το δέντρο κάνοντας το επίσημο μέλος της λέσχης, συμπληρώνοντας το δικό του δελτίο μέλους και φανέλα.

«Θα είναι ένα ακόμη μέλος της ομάδας, και ίσως το πιο πιστό, γιατί είναι εδώ 24 ώρες το 24ωρο», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου. «Είναι σχεδόν σαν μια ασπίδα ή ένα σύμβολο για μας. Έχει γίνει διάσημο και όπου πάμε όλοι ρωτούν: «Τι γίνεται με το δέντρο σας;»».

Βέβαια, αυτό δέντρο δεν εμποδίζει τη διεξαγωγή του παιχνιδιού, όπως συμβαίνει με ένα άλλο στην Κίνα, το οποίο βρίσκεται στη μέση του αγωνιστικού χώρου, στο Γυμνάσιο Yucai του Πεκίνου .

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.